Muziek

AFAS Live omarmt Ronnie Flex

Ronnie zet een uitverkochte AFAS op z'n kop!

Tickets

Het is bijna twee jaar geleden, januari 2017, dat Ronnie Flex op Noorderslag in Groningen was. Hier heb ik Ronnie Flex voor het eerst met een band zien optreden. Dat was even wennen toen, maar het was wel meteen duidelijk welke richting Ronnell Plasschaert op wilde met zijn carrière.

Het klonk toen bij vlagen nog wat ruw en onwennig, maar dat is er na twee jaar zeker af. Talloze liveshows en festivals hebben een geheel gemaakt van de band en frontman. Daarnaast blijven de hits ook volgen. Twee albums verschenen (Remi en Nori) en de YouTube views zijn niet meer te tellen. Wie in de Top 40-lijst zoekt naar Ronnie Flex krijgt meer dan 30 hitnoteringen te zien. Meestal onder zijn eigen naam, soms ook in samenwerkingen met anderen. Een compleet uitverkochte AFAS Live is vanavond het resultaat van jaren hard werk.

“Ik sta hier zoals ik ben, ik heb me niet eens omgekleed. Met mijn band, met jullie (wijzend op de zaal) en met mijn muziek.” Deze woorden spreekt Ronnie op driekwart van zijn set en hij heeft gelijk. Vanavond komt het vuurwerk in de AFAS niet van vlammen, CO2 of vonken fonteinen. Een groot videoscherm dat sober wordt gebruikt en een goede lichtshow zijn voldoende.
Nee, het vuurwerk zit het in de muziek, want daarmee wordt flink uitgepakt.

De eerste twee nummers, waaronder Investeren in de Liefde, komen van Ronnie en zijn vaste band, maar daarna schuift een indrukwekkende rij van hulptroepen aan. Murda is de eerste die Ronnie bijstaat op zijn eigen Niet Zo. Meteen gevolgd door Ali B en Numida die Meli Meli mee doen.

Dat was nog maar het begin. SFB schuift aan voor drie nummers (Nu Sta Je Hier, Lovely Boy en Pull Up) aan. Daarna komt onder een heel hard gejuich en applaus Famke Louise op die Fan meezingt en samen met de band een kerstversie van Alleen door Jou brengt.

Mr. Polska volgt en natuurlijk Lil’ Kleine waarmee Drank & Drugs wordt ingezet en Boef met Come Again.

Voordat Pascal Jakobsen van Bløf het podium betreedt voor Omarm komt Maan op. Aangekondigd als de grootste hit van 2018 zet Ronnie Blijf Bij Mij in.

Het is duidelijk. Ronnie Flex heeft de AFAS volledig in zijn zak. Hij staat hier met een te gekke liveband en een rij hits waar je u tegen zegt. Deze avond heeft hij voor eens en altijd bewezen dat hij toegetreden is tot het selecte rijtje met grote Nederlandse live artiesten.