Nieuwe muziek

Nieuwe Muziek: Charlotte Lawrence

Popmuziek met diepe songteksten en up-beat melodieën

Charlotte Lawrence is pas achttien jaar maar schrijft nu al extreem diepe songteksten. Ze wordt omschreven als rising teen pop star with a dark edge. Ze gebruikt haar persoonlijke ervaringen in haar nummers en weet up-beat melodieën te combineren met sombere songteksten.

Charlotte Lawrence - Sleep Talking (Official Audio)
Carrière

Charlottes carrière in de entertainmentwereld was onvermijdelijk met twee ouders die in de televisie wereld werken. Charlotte begon al met het schrijven van muziek en werken met producers en andere songwriters toen ze twaalf was. In 2017 ging haar cover van ‘You’re the one that I want’ uit Grease viral. Sinsdien heeft ze twee EP’s en een aantal singels uitgebracht. Daarnaast stond haar nummer ‘Falling Skies’ samen met Yungblud op de soundtrack van de Netflix-serie Thirteen Reasons Why (Season 2).

Muziek

Charlotte gebruikt artiesten als Damien Rice, Bon Iver, Joni Mitchell, Prince en David Bowie als inspiratiebron voor haar muziek. Volgens Charlotte hebben deze artiesten één ding gemeen en dat is dat hun songteksten meer opvallen dan de melodieën of instrumenten. Dit heeft zij van deze artiesten overgenomen en gebruikt ze altijd tijdens het schrijven.

Alle muziek die ze schrijft is persoonlijk; soms gaan ze over een specifieke gebeurtenis maar soms ook over een gevoel die ze op dat moment heeft. In dat laatste geval schrijft ze een verhaal rond de emoties die ze voelt. Ze zegt zelf dat ze nooit iets zal schrijven of zingen dat niet true to herself is.

Tour

Lawrence begint in maart met haar Europese Reckless tour. Op 28 maart staat ze in de Melkweg Upstairs die overigens uitverkocht is.

🎶 Beluister op Spotify 🎶