Muziek

5 voor Vrijdag: BTS, Bruce Springsteen, Matt Bellamy en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: nieuwe muziek van Typhoon en Paskal Jakobsen en concerten van The Analogues

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week de nieuwe film van BTS, coronaproof concerten van The Analogues en nieuwe muziek van Typhoon en Paskal Jakobsen, Bruce Springsteen en Matt Bellamy van Muse.

BTS in de bioscoop

Het gaat lekker met BTS, want niet alleen is single Dynamite een enorme hit, maar sinds gisteren is de groep ook weer in de bioscoop te bewonderen! Break The Silence: The Movie is een nieuwe documentaire over de Zuid-Koreaanse boyband, waarbij de leden achter de schermen gevolgd worden tijdens de Love Yourself World Tour, waarmee ze in 2018 ook naar Amsterdam kwamen. De film ging gisteren in première en is de komende week nog in bioscopen door heel Nederland te zien. Bekijk de trailer voor Break The Silence: The Movie hieronder.

BTS (방탄소년단) 'BREAK THE SILENCE: THE MOVIE' Official Trailer 2 (60'')

Nieuwe muziek van Typhoon en Paskal Jakobsen

Tijdens zijn Larger Than Live-concert in de Ziggo Dome afgelopen juli liet Typhoon het al weten: de opvolger van het album Lobi Da Basi uit 2014 is eindelijk onderweg. Eind volgende maand moet het nieuwe album gaan verschijnen, maar om de honger vast te stillen bracht Typhoon deze week de derde single van het album uit. Walnootboom werd geschreven en opgenomen met BLØF-zanger Paskal Jakobsen en is volgens Typhoon een nummer over jong zijn, volwassen worden, zelfliefde en acceptatie. Ze speelden het samen voor het eerst live in De Vooravond; bekijk dat optreden hieronder.

Typhoon & Paskal Jakobsen - Walnootboom

Bruce Springsteen is terug op volle kracht

Veel fans keken er al lang naar uit en deze week was het eindelijk zover: Bruce Springsteen kondigt zijn nieuwe album Letter To You aan! Het is het eerste album sinds 2014 dat hij samen met zijn legendarische E Street Band opnam en dat op een voor hen nieuwe manier. De liedjes op het album werden namelijk door de hele band samen live ingespeeld, waardoor het album na vijf dagen al volledig was opgenomen. Op 23 oktober verschijnt het hele album Letter To You, maar de titeltrack is nu alvast te beluisteren.

Bruce Springsteen - Letter To You (Official Video)

The Analogues naar AFAS Live

De Nederlandse band The Analogues maakt al jaren furore in binnen- en buitenland met hun indrukwekkende live-uitvoeringen van beroemde Beatles-albums. De groep wilde hun Beatles-periode eigenlijk even opzij zetten na twee grote shows in de Ziggo Dome, maar de coronacrisis stak daar een stokje voor. Gelukkig maakt de band van de huidige mogelijkheden gebruik om het laatste ontbrekende album uit hun reeks toch te spelen en daarom staan The Analogues van 9 tot en met 11 oktober in AFAS Live met het legendarische album Revolver! De zaal wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot Club Revolver, waarin aan alle richtlijnen wordt voldaan. De verkoop is vanochtend gestart – bestel je tickets hier!

Matt Bellamy covert Simon & Garfunkel

Matt Bellamy kennen we natuurlijk vooral als frontman van Muse, maar de afgelopen maanden duikt er ook regelmatig solowerk op. Vandaag verschijnt Bridge Over Troubled Water, een cover van het wereldberoemde nummer van Simon & Garfunkel. Waar Muse vaak behoorlijk bombastisch is en kiest voor groter dan groot, horen we Matt hier zoals we hem niet vaak meer horen: ingetogen en klein, alleen begeleid door zijn akoestische gitaar en een orgel. Want ook dát kan ‘ie. Beluister Bridge Over Troubled Water hieronder.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!