Uncategorised

Een goede voorbereiding is het halve werk – Zo ben je helemaal klaar voor de ticketverkoop

Je hebt net ontdekt dat je favoriete artiest een nieuwe tour heeft aangekondigd en in een stad bij jou in de buurt optreedt. Daar moet je natuurlijk bij zijn. Hier zijn wat tips om je voor te bereiden op de ticketverkoop. Zo heb je de beste kans om er live bij te zijn.

Ga naar de verschillende gedeeltes van dit blog met de onderstaande links:

Foto: Ben Houdijk

Voorbereiden op de verkoop

Volg deze tips en je bent helemaal klaar voordat de tickets in de verkoop gaan.

Blijf op de hoogte

Goed op de hoogte zijn is belangrijk. Meld je bijvoorbeeld aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. In deze mail kondigen wij veel ticketverkopen aan. Zowel de grote shows als de kleine podia worden hierin meegenomen. Zo mis jij die ticketverkoop nooit meer! Aanmelden voor de nieuwsbrieven kan in jouw account bij ‘Mijn instellingen’ en vervolgens ‘Notificaties wijzigen’. Vink hier ‘Ticket Alert’ aan om elke week op de hoogte te blijven van de nieuwste shows.

Ook is het handig ons te volgen op social media. Hier delen wij de leukste nieuwe shows en meer. Volg ons op Facebook, X (Twitter), Instagram en TikTok.

Controleer je Ticketmaster-account

Doe een snelle check om ervoor te zorgen dat je account up-to-date is met je huidige e-mailadres en telefoonnummer. Als je nog geen account hebt, maak er dan een aan. Je hebt namelijk een account nodig om tickets te kunnen kopen. Dit is zo gepiept. Het kan zijn dat je je e-mailadres en telefoonnummer moet verifiëren. In dat geval ontvang je instructies over hoe je dit doet, samen met een eenmalige code.

Foto: Ben Houdijk

Checklist voor de dag van verkoop

Het is zover! Hier zijn nog een paar tips die handig kunnen zijn op de dag dat de tickets in de verkoop gaan.

Houd je telefoon in de buurt

Om veiligheidsredenen kan het zijn dat je je account moet verifiëren voordat je de wachtrij in kan gaan. Dit gebeurt via een code die per sms of e-mail naar je wordt verstuurd. Houd je telefoon dus bij de hand zodat je de eenmalige code kan ontvangen (ook als je tickets op je laptop koopt).

Gebruik geen openbare wifi-verbinding

Zorg dat je een veilige internetverbinding hebt of het mobiele netwerk van je telefoon gebruikt. Dit is de meest betrouwbare manier om tickets te kopen. Vermijd openbare wifi-punten, omdat de verbindingen onveilig kunnen zijn en verstoord kunnen raken. Schakel ook VPN’s of andere tools uit die je IP-adres verbergen. Aan je unieke IP-adres kunnen we zien dat je geen bot bent!

Nog heel even…

Als er een wachtruimte en wachtrij is bij de ticketverkoop, opent de wachtkamer meestal 15 minuten voor de verkoop. Het heeft geen zin om de pagina eerder te bezoeken, want dit geeft je geen betere plek in de rij. Zodra de wachtrij opent, laten we je precies weten waar je in de rij staat, zodat je weet hoeveel fans er voor je zijn die tickets willen kopen.

Houd het bij één

Zorg ervoor dat je de wachtrij maar vanaf één apparaat, één browser en één tabblad in gaat. Als je vanaf een extra apparaat met dezelfde accountgegevens de verkoop probeert in te gaan, kan dat zorgen voor foutmeldingen. Je kan natuurlijk tickets kopen voor meerdere data, maar je kan slechts één keer deelnemen aan de wachtrij voor een bepaald evenement. Denk dus goed na over de datum waarvoor je tickets wil kopen.

Geen bots

Zoals Daft Punk ooit zei, ‘we want to see that you’re human after all’. Gebruik dus geen bots of andere browserextensies tijdens de verkoop.

Houd je aan de limiet

Voor sommige shows mag je maar een beperkt aantal tickets kopen. Ticketlimieten voor een evenement staan vermeld bij de naam van de artiest onder de knop ‘Info’ op de evenementenpagina (of de ‘i’ op mobiel). Houd er ook rekening mee dat je beperkte tijd hebt om je bestelling af te ronden. Ook kan de beschikbaarheid van tickets snel veranderen bij evenementen waar veel vraag naar is.

Ververs je browser niet

Ververs of verlaat je browser(tabblad) niet zodra je je tickets geselecteerd hebt. Dit kan je bestelling verstoren.

Foto: Ben Houdijk

Wat je kan verwachten als je de tickets hebt gekocht

Je hebt de tickets! Hieronder lees je wat je kan verwachten nu je ze gekocht hebt.

Toegang tot je tickets

Zorg ervoor dat je op de dag van het evenement je (mobiele) tickets klaar hebt. Dit doe je door de Ticketmaster-app te downloaden, in te loggen op je account en naar ‘Mijn tickets’ te gaan. Hier krijg je eenvoudig toegang tot je tickets. Je ticket kan vervolgens bij de ingang direct vanuit de Ticketmaster-app gescand worden. Je bent binnen!

Tickets doorsturen

Als je naar een evenement gaat met een groep en jij degene bent die de tickets heeft gekocht, ben jij de ‘ticket captain’. Gebruik de doorstuurfunctie (wanneer beschikbaar) om losse tickets met je vrienden te delen. Zo komt iedereen sneller de zaal in, waardoor er meer tijd overblijft om van die magische live-ervaring te genieten.

Plannen veranderd?

Soms kan je toch niet meer gaan, hoe graag je ook naar een evenement wil. Gelukkig kan je makkelijk je tickets verkopen. Als de organisator doorverkoop voor het evenement heeft ingeschakeld, kun je je tickets in slechts een paar stappen verkopen aan een andere fan.