Winnen

De week van het gehoor: feit of fabel?

Er zijn een hoop onwaarheden rondom het onderwerp gehoorbescherming tijdens events. Wij vertellen je graag hoe het zit. Love Your Ears en win een setje oordoppen voor jouw volgende festival- of concertbezoek.

Wist jij dat je op een festival of concert al na 15 minuten kans loopt op gehoorbeschadiging? Een setje oordoppen is dan ook een must voor je festivalpaklijstje. Helaas blijkt uit onderzoek van Alpine Hearing Protection dat 60% van de Nederlanders weleens gehoorklachten heeft na een festival of concert. Tijd voor actie! Daarom roepen wij samen met Alpine Hearing Protection deze week uit tot De week van het gehoor!

Even eerlijk. Heb jij wel eens een piep of ruis in je oren gehad?

Ja? Dan wijst dit op een beschadiging. Op een dag kan deze piep blijvend zijn en is de schade onomkeerbaar. Festivalbezoekers zijn het er bijna unaniem (92 procent) over eens dat de beste oplossing om gehoorschade te voorkomen oordoppen zijn. Toch draagt maar liefst 60 procent nooit oordoppen.

Misschien komt het door één van de onderstaande fabels rondom harde muziek en gehoorbescherming? Wij helpen ze hierbij de wereld uit.

Fabel 1: Het muziekvolume is in Nederland tijdens festivals en concerten veilig

In Nederland is er een afspraak gemaakt dat muziek niet harder dan 103 dB mag staan. Maar zelfs dan loop je binnen enkele minuten risico op gehoorschade. Zachter zetten is vaak lastig. Hier heeft vaak de artiest en niet de organisatie de hand in. Ook wordt de beleving dan heel anders. Love Your Ears en gebruik oordoppen wanneer je een festival of concert bezoekt!

Fabel 2: Met oordoppen kun je niet ècht genieten

Oordoppen zoals die van Alpine hebben een speciaal muziekfilter. Het geluidsniveau wordt met deze oordoppen enkel terug gebracht naar een veilig niveau, zodat jij nog steeds los kan gaan op de muziek van dat ene leuke bandje.

Fabels 3: Oordoppen zijn onwijs duur

Ook dat valt gelukkig wel mee! Filteroordoppen zijn inderdaad wat duurder dan schuimoordoppen, maar filteroordoppen kun je dan ook meer dan 100 keer gebruiken. Bovendien hoor je met schuimoordoppen de muziek niet meer en met de filteroordoppen wel. Win-win!

Winactie: Alpine PartyPlug oordoppen

Deelnemen om kans te maken op zo’n mooi setje Alpine PartyPlug oordoppen kan tot vrijdag 1 juni 2018 om 12.00 uur. We geven twee van deze mooie setjes weg. Weet jij het antwoord op onderstaande vraag?

Wat is het maximaal toegestane volume bij concerten?

Stuur dan snel een mailtje met het juiste antwoord naar [email protected]. Als je wint kan je deze must have oordoppen alvast afvinken van je festivallijstje. Naast de prijs gegrepen? Je kan ze hier ook bestellen.

De actievoorwaarden zijn hier te vinden: http://bit.ly/1omdFSI

Winactie: Alpine PartyPlug Custom 4D

Deze week geven we meerdere setjes PartyPlug oordoppen weg. Houd onze Facebook pagina dus goed in de gaten, want vrijdag geven we zelfs een set op maat gemaakte Alpine PartyPlug Custom 4D oordoppen weg t.w.v. €119! Deze speciaal voor jou op maat gemaakte oordoppen worden aangemeten door een Alpine specialist in Soesterberg.