Winnen

Win het nieuwe album van Nathaniel Rateliff

Wil jij een exemplaar van ‘Tearing At The Seams? Stuur ons het antwoord op de vraag.

Nathaniel Rateliff is een Amerikaanse singer-songwriter uit Denver. Hij combineert folk, Americana en vintage Rhythm ‘n Blues. Na drie redelijk onopvallende indiepop soloalbums, groepeerde Nathaniel Rateliff zijn Night Sweats en tekende hij bij het Stax label. Daar kon hij naar hartenlust zijn voorliefde voor Southern Soul en Rhythm ’n Blues uitleven, wat op de plaat ‘Nathaniel Rateliff & The Night Sweats’ uit 2015 eindelijk tot groot succes leidde. Een wereldtournee, hitsingles met ‘S.O.B.’ en ‘I Need Never Get Old’, en een gouden plaat in de Benelux volgden.

En nu is daar dan de opvolger: ‘Tearing At The Seams’. Het nieuwe album speelt zich af op de grens tussen soul en country, wellicht de mooiste muzikale kruisbestuiving die er is, en waar Nathaniel Rateliff zich als een vis in het water voelt. De plaat werd geïnspireerd door de intensieve tourperiode die de band achter de rug heeft en de dynamische liveshows en ademt de live-intensiteit en emotie uit. Een uitstekende opvolger die bewijst dat het debuut bepaalt geen toevalstreffer was! ‘Tearing At The Seams’ komt uit op CD en een limited witte dubbel vinyl versie.

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats staan op 4 en 5 april in de Paradiso Amsterdam, waarvan het concert op donderdag 5 april al is uitverkocht. Voor woensdag 4 april zijn nog kaarten beschikbaar. Daarnaast speelt Nathaniel Rateliff deze zomer op het North Sea Jazz Festival. Ga dat zien!

WIN WIN WIN
Wil jij een exemplaar van ‘Tearing At The Seams? Stuur ons het antwoord op de vraag: “Welk beroep oefende Nathaniel uit voor hij doorbrak als artiest? Is dat A) als vrachtwagenchauffeur of B) als kok?”. Mail het antwoord op de vraag + je naam naar [email protected] o.v.v. ‘Winactie Nathaniel Rateliff’. De deadline staat op vrijdag 23 maart 2018 om 12:00 uur.