Comedy

10 redenen waarom jij naar Louis C.K. in de Ziggo Dome zou moeten gaan

Louis C.K. is één van de bekendste comedians ter wereld. Alleen kwam hij maar niet naar Nederland! In mei kondigde Louis zijn Europese tour aan en gelukkig stond Amsterdam ook eindelijk in dat lijstje. Op 16 augustus 2016 gaat deze hilarische held in de Ziggo Dome een legendarische show geven. Hier zijn 10 redenen waarom jij daar bij moet zijn!

1. Hij hoort bij de absolute top.

Vergelijk hem met de finale van de Champions League, Michael Phelps, de Rolling Stones of Beyoncé. Louis C.K. hoort bij het hoogst haalbare. Hij zorgt dat je op het puntje van je stoel komt te zitten. Vervolgens trapt hij de poten onder je stoel vandaan om je daarna keihard met je neus op de feiten te drukken.
https://youtu.be/08ITsgiL6v8?t=5m33s

2. Hij is één van de meest gerespecteerde comedians van dit moment.

In 2015 verkocht hij Madison Square Garden drie keer op rij uit. Nooit eerder kreeg een comedian dat voor elkaar. Maar het succes stopt daar niet. Naast zijn werk als comedian schreef, produceerde en acteerde hij in de series Horace and Pete en Louie. Hij werd meer dan dertig keer voor een Emmy Award genomineerd en won er maar liefst zes!

3. Hij is ook gewoon een normale huisvader en echtgenoot.

‘Assholes’, zo noemt hij zijn dochters. Partners en kinderen zijn vaker het doelwit voor de grappen van comedians, maar zelden schilderde een vader zijn kinderen zo af als Louis C.K.. Ze zijn dom, ze zijn slecht in spelletjes.. Ach, kijk zelf maar:

Louis Ck - Shameless

4. Hij heeft de touwtjes graag zelf in handen.

In 2011 regelde hij dat zijn nieuwe show ‘Louis C.K. Live at the Beacon Theater’ voor slechts 5 dollar via zijn eigen site te downloaden was. Hij hield hierbij geen rekening met torrents en andere illegale downloadmogelijkheden. Hij zette hiermee juist in op gebruiksvriendelijkheid en hield de prijs speciaal voor zijn fans zo laag mogelijk. Hij vroeg zijn fans zijn initiatief te ondersteunen en gewoon te betalen. Dit werkte. Twaalf dagen later had hij een miljoen dollar omgezet.

5. Hij is open en eerlijk.

Hij wilde zijn fans eerlijk vertellen wat hij met dat geld ging doen. Lang verhaal kort; hij deelde het op in vier delen. Van één deel betaalde hij de kosten van zijn website en de productie van de show, hij gaf één deel aan zijn personeel als eindejaarsbonus en gaf openlijk toe dat het derde deel in zijn eigen zak zou belanden. Hij moest natuurlijk ook gewoon de huur betalen en voor zijn kinderen zorgen. Of misschien ging hij er wel belachelijke en gore dingen mee doen, maar dat ging niemand wat aan, aldus Louis C.K..

6. Hij is een goed mens.

Althans, hoe noem je anders iemand die het vierde deel van zijn verdiende miljoen direct aan een aantal goede doelen geeft!

7. Hij heeft zelfspot.

“I run 5 miles every other day to maintain this shit body that I have”. Hij heeft een grote mond, schuift zijn eigen mening niet onder stoelen of banken en is niet bang andermans mening met de grond gelijk te maken. Maar gelukkig blijkt hij ook over een flinke dosis zelfspot te beschikken:

Louis CK - Cinnabun

8. Hij leeft offline.

Tot eind 2014 was zijn twitteraccount het afvoerputje van zijn gedachten en kwam hij regelmatig in de problemen. Maar na een berichtenstortvloed over ISIS had hij vooral genoeg van zichzelf en verwijderde hij zijn account. Begin dit jaar kickte hij af van het internet, bracht daardoor meer tijd door met zijn kinderen en schreef misschien al wat grappen voor zijn show in de Ziggo Dome.

9. Hij is intelligent en heeft een mening.

Hij is perfect op de hoogte van alles wat er in de wereld speelt. Onderwerpen als racisme, religie en oorlog kan hij als geen ander in perspectief zetten of – zoals in dit filmpje – vergelijken met zijn kinderen:

Louis C.K. Monologue - SNL

10. Je krijgt spijt als je niet gaat.

Het mag duidelijk zijn. Dit mag je niet missen! Op het moment van schrijven zijn er nog een aantal tickets verkrijgbaar dus dit is je allerlaatste kans. Koop snel je tickets via Ticketmaster.nl.