Coronaproof

Thuismaster: 10 video’s die muziekfans gezien moeten hebben

In Thuismaster geven we tips voor de concertvrije dagen. In deze editie: Muse, Melanie Martinez, Pop Dissected en Music by Blanks

Op YouTube staan er genoeg video’s online, ook over muziek. Reactievideo’s, optredens, covers en analyses: we hebben de leukste tien op een rijtje gezet:

Music by Blanks

De Nederlandse Simon maakt naast zijn eigen muziek ook muziekchallengevideo’s op zijn YouTubekanaal. Een populaire challenge is om binnen een uur een nummer na te maken. Kijk één video en je blijft kijken.

Remaking BLINDING LIGHTS by THE WEEKND in ONE HOUR! | ONE HOUR SONG CHALLENGE

Muse

De band Muse heeft vorige week video’s geüpload van een optreden uit 2013 in Tokio.  Het is niet zomaar een optreden: tijdens de toegift kwamen de band en de crew het podium op in bizarre kostuums. Je weet niet waar je naar moet kijken.

MUSE - Supermassive Black Hole [Tokyo Zepp 2013]

Roomie

Het kanaal van Roomie staat volledig in het teken van muziek. Hij maakt zelf muziek, maakt grappige reactievideo’s op muziekvideo’s en nog veel meer.

Who Sang "Bohemian Rhapsody" the Best?

Steven in Stereo

Steven is een muziekfan en reageert op veel verschillende genres en artiesten. Dit zorgt voor veel variatie in muziek, van One Direction tot Blink 182 en Stormzy Alle genres komen voorbij.

This Collaboration Is Everything! Halsey & Marshmello - Be Kind Reaction

Vox

Het YouTubekanaal Vox legt in hun video’s onduidelijke onderwerpen begrijpelijk uit. Onderwerpen als politiek, gezondheid, geschiedenis en muziek worden duidelijk uitgelegd. Hieronder staat een playlist volledig over muziek. Alle genres komen voorbij waaronder pop, hiphop, filmmuziek en klassiek.

Playlist: Music – Vox

Melanie Martinez

De fans van Melanie Martinez hebben deze video al lang gezien, maar mensen die nog geen fan zijn, moeten deze video zien. K-12 is niet zomaar een muziekvideo, het is een muziekfilm. Alle nummers van haar album K-12 komen langs.

Melanie Martinez - K-12 (The Film)

Blake McLain

Blake McLain is een producer die sinds maart dit jaar reactievideo’s maakt op zijn YouTubekanaal. Hij luistert bijvoorbeeld naar een volledig album en gaat dieper in op hoe je zo’n album produceert. McLain laat je anders naar muziek luisteren.

Producer Reacts to ENTIRE Harry Styles Album - Fine Line

Pop Dissected

Dit YouTubekanaal analyseert de carrière en albums van diverse artiesten Pop Dissected onderzoekt ook waarom albums succesvol of juist geflopt zijn. Het is een interessante kijk in de muziekindustrie.

The Lover Era; 1 Year Retrospective

Carpool Karaoke

Iedereen heeft ooit wel een Carpool Karaoke gezien. Gelukkig kan je ze zoveel als je wilt terugkijken, wie houdt je tegen?

Playlist: Carpool Karaoke

Live Lounge

In BBC Radio 1 Live Lounge komen artiesten langs en zingen ze live eigen nummers, maar wordt er ook altijd een cover gespeeld. De artiest kan zichzelf van een volledig andere kant laten zien.

Playlist: More From Radio 1's Live Lounge

Heb jij nog meer toffe video’s online gespot? Deel het met ons op Facebook.

Dit was Thuismaster voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!