Coronaproof

Thuismaster: 7 muziektutorials om een echte artiest te worden

In Thuismaster geven we tips voor de concertvrije dagen. In deze editie o.a. muziektheorie, produceren, piano en basgitaar.

Het duurt nog wel even voordat er weer livemuziekevenementen zijn, maar dat betekent niet dat er geen livemuziek is. Ga zelf thuis aan de slag en en treedt op voor je familie en vrienden. In dit blog hebben we een paar video’s voor je klaargezet om goed te beginnen.

Muziektheorie

We beginnen bij de basis, muziektheorie. Als je muziek wilt maken, moet je wel iets van muziektheorie kennen. In de video hieronder wordt het in een half uur uitgelegd.

Learn music theory in half an hour.

 

Songwriting

Elke zaterdag kan je meeschrijven aan een Snow Patrol-nummer met Gary Lightbody. Een goede training voor als je zelf wilt gaan schrijven.

https://www.instagram.com/p/CA1CL9qBc04/

Piano

Dan gaan we naar het eerste instrument, de piano. Online staan honderden video’s over hoe je een specifiek nummer kan spelen, maar hoe leuk is het als de betreffende artiest jou leert hoe je het moet spelen. Tim Rice-Oxley van Keane leert je in de video hieronder hoe je Somewhere Only We Know moet spelen.

How To Play 'Somewhere Only We Know' with Tim (Piano Tutorial)

Produceren

Naast het schrijven van de muziek en het bespelen van de instrumenten, moet een nummer ook geproduceerd worden. Taetro leert je het proces in de onderstaande video.

Music Production & Beat Making Process EXPLAINED

Basgitaar

Leland Sklar, de bagitarist van Phil Collins, laat op zijn YouTube-kanaal zien hoe je verschillende nummers moet spelen op de basgitaar. Voor de baard alleen al wil je kijken, toch?

31. Phil Collins / Sussudio

Drum

Iedereen kan wel op een drumstel slaan, maar het is nog leuker als je daadwerkelijk weet hoe het moet. Hieronder staat een video met drie oefeningen die je kan doen als beginner om gecontroleerd los te gaan achter een drumstel. Op het YouTube-kanaal staan verschillende video’s over drummen.

The 3 BEST Beginner Drum Exercises - Drum Lesson | Drum Beats Online

Gitaar

Last but not least, de gitaar. Eén van de meest bespeelde instrumenten. Er staan, net als bij de piano, veel tutorials online om stukjes gitaarspel te leren, maar het leukste is natuurlijk om een heel nummer te kunnen spelen. De afgelopen weken heeft muzikant James Bay zich om getoverd tot gitaarleraar en leert hij zijn volgers hoe ze nummers op de gitaar moeten spelen

https://www.instagram.com/p/CAx1UcbBbhu/

Heb jij nog goede muziektutorials gezien? Deel het met ons op Facebook.

Dit was Thuismaster voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!