Muziek

Thuismaster: 12 kijktips voor muziekliefhebbers

In Thuismaster geven we tips voor de concertvrije dagen. In deze editie o.a. Amy Winehouse, David Bowie, Dolly Parton, Famke Louise, Lady Gaga en Taylor Swift.

Helaas zijn er in de maand maart en begin april geen concerten. In Thuismaster geven wij tips om deze concertvrije dagen door te komen. Muziek stopt niet bij alleen muziek. Er zijn genoeg films, series en documentaires die om muziek draaien. De twaalf leukste kijktips staan in dit blog:

Amy

Beschikbaar op Videoland
De award-winning documentaire Amy gaat over het ingrijpende leven van zangeres Amy Winehouse. De film laat haar levensloop en carrière zien door middel van home videos en interviews van mensen die dichtbij haar stonden.

Amy | Official Trailer HD | A24

The Get Down

Beschikbaar op Netflix
Deze Netflix Original speelt zich af in The Bronx, New York in de jaren 70. Het draait allemaal om de muziek: verwacht disco, gospel en MC’s. Het is een mooie kijk in het leven van de jeugd in The Bronx met mooie muziek uit die tijd. De dramaserie heeft twee seizoenen met in totaal elf afleveringen, dus makkelijk te bingewatchen!

The Get Down - Official Trailer

Gaga: Five Foot Two

Beschikbaar op Netflix
In deze documentaire volg je Lady Gaga tijdens het maken van haar vijfde album Joanne en de voorbereidingen van haar Super Bowl halftime show. Het is een kijkje achter de schermen bij de superster en je krijgt een beeld van de persoon achter al wie de persoon is achter al die glitter en glamour.

GAGA: FIVE FOOT TWO | Official Trailer [HD] | Netflix

Famke Louise, de documentaire

Beschikbaar op Videoland
Artiest, vlogger en model Famke Louise laat in deze documentaireserie een andere kant van zichzelf zien. Je leert haar kennen als powervrouw, maar ook als een onzeker 19-jarig meisje. Het is een intiem kijkje in haar hectische leven.

Famke Louise | Officiële trailer

Dolly Parton’s HeartStrings

Beschikbaar op Netflix
In deze bijzondere serie worden acht nummers van Dolly Parton vertaald naar acht verhalen. Elke aflevering staat in het teken van een ander nummer en dus ook een ander verhaal. De afleveringen duren allemaal tussen de 55 minuten en anderhalf uur.

One Direction: This Is Us

Beschikbaar op Netflix
One Direction: This Is Us laat zien hoe Liam, Zayn, Harry, Niall en Louis van doodgewone jongens naar giga-sterren zijn veranderd, of juist niet. Nu heeft iedereen een succesvolle solocarrière, maar toen deze film werd gemaakt hadden ze twee albums uit en bestonden ze net drie jaar.

ONE DIRECTION - 1D: THIS IS US - Official Trailer (HD)

David Bowie: The Last Five Years

Beschikbaar op HBO
Deze documentaire laat laatste vijf jaar van David Bowies leven zien. In die tijd heeft hij twee albums gemaakt, The Next Day (2013) en Blackstar (2016), en de Broadwaymusical Lazarus.

Quincy

Beschikbaar op Netflix
De Netflix Original Quincy geeft een intiem kijkje in het leven van de iconische Quincy Jones. Je krijgt een kijkje in zijn privéleven en zijn carrière. De invloed van Jones is overal te merken in de muziekindustie. Als muziekliefhebber moet je deze documentaire hebben gezien.

Quincy | Official Trailer [HD] | Netflix

Justin Bieber: Seasons

Beschikbaar op YouTube
Deze serie duikt in het leven van de popster Justin Bieber. Je ziet hoe hij muziek maakt, maar krijgt ook een kijkje in zijn privéleven. De tien afleveringen zijn nu gratis te zien op YouTube.

Miss Americana

Beschikbaar op Netflix
Dit jaar kwam de documentaire van Taylor Swift uit. In de film wordt dieper ingegaan op het maken van haar nieuwste album Lover en het leven als tourende artiest, maar de film geeft ook een beeld van haar privéleven.

Miss Americana | Official Trailer

Rip Up The Road

Beschikbaar op Amazon Prime
Foals is één van de meest geliefde progressive bands van deze generatie en met deze documentaire krijg je een indruk van hun leven als band. De film is opgenomen over een tijd van twaalf maanden en laat Foals zien tijdens hun wereldtour.

FOALS - Rip Up The Road [New Documentary Film Out Now on Prime Video]

Armin van Buuren is Mr. Perfect

Beschikbaar op Videoland en YouTube
Altijd al een kijkje willen nemen in het leven van één van de grootste DJ’s ter wereld? De documentaireserie Armin van Buuren is Mr. Perfect is dan perfect. Je krijgt een goede inkijk in het leven van Van Buuren in zes aflevering van onder de 25 minuten.

Heb jij nog leuke muziekgerelateerde films, series of documentaires gespot? Deel het met ons op Facebook.

Dit was Thuismaster voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!