Festival

8 verrassende festivalacts deze zomer

De zomer is volop bezig en menig muziekliefhebber begeeft zich, met tentje, slaapzak en oordoppen naar een festival. Lekker in het gras liggen, biertje erbij en genieten van de muziek. Veel acts kom je om de paar jaar wel tegen op een festival (alwééér Kings Of Leon?), maar soms zie je ineens namen voorbij komen die je even niet verwachtte op de festivalweide. Speciaal voor jou hebben we er een aantal festivalacts uitgelicht van dit festivalseizoen. Sommigen had je al kunnen zien, anderen kun je nog gaan zien deze zomer! 

Robbie Williams – Pinkpop
Natuurlijk! Wie had die zien aankomen? Van tevoren had iedereen wel een mening erover. Een popster als afsluiter van een rockfestival? Maar na zijn optreden wist iedereen het wel zeker: dit was een steengoede zet van Pinkpop. Robbie kwam, zag en overwon met gemak!

Robbie Williams - Angels

Tony Bennett & Lady Gaga – North Sea Jazz Festival
Een combinatie die je misschien niet snel zou verwachten, de controversiële zangeres Lady Gaga met de keurige Tony Bennett. Duik je meer in ‘t verleden van Lady Gaga dan zie je al snel dat dit eigenlijk helemaal niet zo’n gekke combi is. Gezien de leeftijd van Tony Bennett (89 jaar) was het wel des te verrassender dat ze na de opnamen van een album ook een heuse tour ondernamen. Afgelopen juli bracht dat hen o.a. naar North Sea Jazz.

Tony Bennett, Lady Gaga - The Lady is a Tramp (from Duets II: The Great Performances)

Coolio – Fields of Joy Festival
Jáááren geleden zong iedereen Gangsta’s Paradise mee. Daarna volgden nog wat hitjes, maar al snel zakte Coolio weg in de vergetelheid. Hij probeerde nog het één en ander met kookprogramma’s, maar uiteindelijk is hij weer waar hij ooit begon: op het podium.

Tickets Fields of Joy 2016 hier verkrijgbaar

Anastacia – Bospop
‘Die vrouw met die stem en die bril’, zo stond Anastacia jarenlang bij veel mensen bekend. Na afwezigheid van een aantal jaren is ze sinds kort weer terug. Zonder bril maar met nog net zo’n krachtige stem als toen.

https://www.youtube.com/watch?v=_D–K44Hj14

Limp Bizkit – Lowlands
Er was eens een tijd dat Fred Durst vaker in de Hitkrant stond dan Justin Bieber. Maar die tijd ligt wel heel ver achter ons. Limp Bizkit is ondertussen meer nostalgie geworden en vele twintigers en dertigers kunnen Break Stuff en Nookie uit volle borst meezingen. Het is weer zo retro geworden dat ze dit jaar zelfs op Lowlands staan!

Lowlands Tickets

Tom Jones – Retropop
“Sex bomb, sex bomb, you’re my sex bomb!” Vijftien jaar geleden zongen we het allemaal uit volle borst mee. Maar Tom Jones gaat veel verder terug, al in de jaren 70 had deze beroemde vrouwenverslinder vele hits op zijn naam staan. En na al die jaren staat hij gewoon nog steeds op het podium!

Tom Jones at RetroPop 13 juni 2015

Ryan Adams –  Down The Rabbit Hole
“Speel eens Summer of 69” was een veel gehoorde grap bij Ryan Adams concerten. Want ja, de grap met Bryan Adams is natuurlijk snel gelegd (alleen qua naam dan). Festivaloptredens doet hij amper, maar dit jaar was hij er ineens op Down The Rabbit Hole, en hoe!

Urbanus – Pinkpop
Robbie Williams was voor veel mensen een grote verrassing voor Pinkpop. Maar minstens net zo bijzonder was het optreden van Urbanus. Deze Vlaamse cabaretier leek op het eerste gezicht een vreemde eend te zijn op het festival, maar wist uiteindelijk de hele tent mee te krijgen met zijn Fanfaar. Hittentit!

Urbanus & De Fanfaar - Hittentit (live @ Pinkpop 2015)