Muziek

5 voor Vrijdag: Arcade Fire, Charli XCX, Snelle en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Veel goed nieuws deze week. Zo kregen we te horen dat vanaf 23 maart de 1G-regel verdwijnt. Maar er gebeurde natuurlijk ook genoeg op muziek- en concertgebied: van Arcade Fire tot Snelle en van de 3FM Awards tot Charli XCX.

Arcade Fire kondigt nieuw album We aan

De Canadese band Arcade Fire is na vijf jaar eindelijk terug! Gisteren verschenen namelijk de singles The Lightning I en The Lightning II. Tegelijk met het uitbrengen van de singles kwam ook het bericht naar buiten dat er een nieuw album aan zit te komen. Op 6 mei verschijnt het zesde studioalbum van de band, opgenomen met de beroemde producer Nigel Godrich, bekend van zijn werk met Radiohead. Benieuwd geraakt? Bekijk hieronder alvast de videoclip van The Lightning I, II.

Arcade Fire - The Lightning I, II (Official Video)
Arcade Fire – The Lightning I, II

Genomineerden 3FM Awards bekend

De genomineerden van de 3FM Awards, die deze volgende week plaatsvinden in 013 Tilburg, zijn bekend! De meest genomineerde acts zijn de Haagse sensatie Goldband en de Nederlandse Songfestival-inzending S10, ieder met 3 nominaties. Tijdens de awardshow in Tilburg zullen onder andere Kensington, S10, Froukje, Goldband en Antoon een optreden weggeven. Helaas zijn tickets voor de 3FM Awards al uitverkocht, maar stemmen kan nog wel. Dat doe je hier.

The Vices met 'Radar Love' tribute aan Golden Earring | 3FM Awards | NPO 3FM
The Vices op de 3FM Awards 2021

Charli XCX keert terug met CRASH

Charli XCX heeft vandaag haar album CRASH uitgebracht. Het is een échte popplaat geworden van de Britse popster, die bekend werd door features op I Love It van Icona Pop en Fancy van Iggy Azalea. Beluister hieronder het nieuwe album, met features van o.a. Christine and the Queens.

Charli XCX – CRASH

Froukje pakt door met nieuwe EP Uitzinning

De Nederlandse popsensatie Froukje heeft vandaag haar nieuwe EP Uitzinnig uitgebracht. Op de EP staan eerdere singles als Niets Tussen en Een Teken, maar ook drie gloednieuwe tracks. Onder de nieuwe muziek ook een nummer samen met S10, Zonder Gezicht. Check de hele EP hieronder.

Froukje – Uitzinnig

Froukje nog live zien binnenkort? Op vrijdag 13 mei 2022 staat ze in 013 Tilburg. Laatste tickets zijn nu te koop.

Snelle komt met nieuwe muziek in aanloop naar EP

Ook hitkanon Snelle heeft vandaag twee singles uitgebracht: Niks Mee Te Maken en Pizza Met Ananas. De zanger heeft de afgelopen tijd veel in de studio gezeten en kon niet wachten om weer nieuwe muziek uit te brengen. Dit allemaal in aanloop naar zijn nieuwe EP 1/3, die volgende week vrijdag al verschijnt. Bekijk de video van Niks Mee Te Maken hieronder.

Snelle - Niks Mee Te Maken
Snelle – Niks Mee Te Maken

Snelle tourt deze zomer met zijn Lieve Jongens Band weer door heel het land. Zo staat hij op zaterdag 4 juni op het festival Vestrock in Hulst. Check onderstaande link voor tickets.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.