Muziek

5 voor Vrijdag: Billie Eilish, The Chainsmokers & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Simply Red, Rage Against the Machine en Eurosonic Noorderslag

The Chainsmokers-tickets

Nu Halloween voorbij is, komen de eerste kerstversieringen al naar buiten. Maar maak je geen zorgen: wij gaan je nog niet lastig vallen met kerstmuziek. Deze week bespreken we namelijk: het exclusieve livealbum van Billie Eilish, de reünie van Rage Against the Machine, de release van Simply Red’s Blue Eyed Soul, nieuwe namen voor Eurosonic Noorderslag en we beginnen met Push My Luck, de nieuwe single van The Chainsmokers.

Nieuwe single én tour voor The Chainsmokers

Maandag werd bekend dat The Chainsmokers terugkeren naar Nederland voor een show tijdens ADE 2020. Drew Taggart en Alex Pall treden namelijk op 23 oktober op in de Ziggo Dome, waar ze in 2018 ook al stonden. Geen nieuwe tour zonder nieuwe muziek dachten de heren, dus vandaag is hun nieuwe single Push My Luck uitgekomen. Een poppy track met een chille vibe én vocals van Drew zelf. Een ander soort nummer dan we gewend zijn van het dj-duo, maar daarom niet minder goed. De verkoop voor het concert van The Chainsmokers is vanochtend begonnen, dus don’t push your luck en koop je tickets hier, voordat ze uitverkocht zijn.

The Chainsmokers - Push My Luck (Official Video)

 

Rage Against the Machine weer bij elkaar

Groot nieuws uit Amerika. De legendarische rockband Rage Against the Machine gaat namelijk weer touren. In 2011 gaven de mannen hun laatste optreden en gingen ieder hun eigen weg. Zo ging gitarist Tom Morello bijvoorbeeld verder met een soloproject en vormde de groep Prophets of Rage, samen met leden van Public Enemy en Cypress Hill (die overigens nu stoppen). En opeens bracht de band, bekend van Killing In The Name en Bulls On Parade, deze week naar buiten op Instagram dat ze vijf shows gaan geven. Allemaal in de VS wel, maar dit geeft hoop op een Europese tour.

https://www.instagram.com/p/B4Tw4qFlA3D/

 

Billie Eilish neemt exclusief livealbum op

Gisteren verscheen er een foto op het Instagram-account van Finneas, de broer van Billie Eilish, waarop hij samen met z’n zusje met Jack White poseerde. Het bleek namelijk dat Billie een bezoek had gebracht aan Jack White’s label, Third Man Records in Nashville. Hier gaf ze een show en deze werd tegelijkertijd opgenomen op een plaat. Dit livealbum zal in december uitgebracht worden. Als je nu denkt, ”deze wil ik hebben” moet je wel goed je best doen. Het wordt namelijk alleen verkocht in Nashville en Detroit. Alleen hier heeft Third Man Records namelijk een winkel. Eentje voor de échte fans dus.

https://www.instagram.com/p/B4jPrtuA0p-/

Simply Red heeft een Blue Eyed Soul

Vandaag is het nieuwe album van de Britse band Simply Red uitgekomen. Het album, genaamd Blue Eyed Soul, moet een eerbetoon zijn aan de soulgrootheden van vroeger. Frontman Mick Hucknall vertelt over het album: ”I’m looking forward to playing it live, because it’s real. I want to have a good time”. Als jij ook een good time wil hebben, dan moet je erbij zijn op 27 en 28 november volgend jaar, want dan staat Simply Red in de Ziggo Dome. Als je hierbij wil zijn hebben we goed nieuws, want er zijn nog tickets!

 

MEROL, Snelle en meer naar Eurosonic Noorderslag

Nog maar twee maanden, dan begint Eurosonic Noorderslag alweer. De namen blijven ook binnenstromen, want deze week werd een nieuwe drop bekend gemaakt. Een kleine greep uit de lading namen: Eefje de Visser, Pip Blom, MEROL, Tabitha en Snelle (mét liveband). Een paar mooie toevoegingen aan een al uitstekende line-up. Eerder werd namelijk bekend dat o.a. Altin Gün, Gotu Jim, LO-FI LE-VI en WIES tussen 15 en 18 januari naar Groningen zullen afreizen. Binnenkort kan je dus genieten van een uniek optreden van Snelle met zijn liveband en meedoen met de lovepit van MEROL. Wil je hierbij zijn? Haal je tickets dan hier.

https://www.instagram.com/p/B4j8nYupCA1/

 

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Benieuwd geraakt naar de nieuwe tracks van The Chainsmokers of Simply Red? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van de beste nieuwe muziek van dit moment? Volg dan onze Spotify-playlist en natuurlijk 5 voor Vrijdag.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere een interview met de grootste fan van Lizzo.