Muziek

5 voor Vrijdag: Marco Borsato, Flume & meer

Met deze week: interessante samenwerking tussen Marco Borsato en Snelle, nieuwe muziek van Flume en 50 jaar Abbey Road. Foto: Ben Houdijk

Begin je weekend op deze druilerige vrijdagmiddag met de laatste updates uit de muziek- en concertwereld in 5 voor Vrijdag!

 

Marco Borsato slaat handen ineen met rapper Snelle

Een op het oog vreemde combinatie, maar misschien toch ook wel niet: Marco Borsato heeft vandaag zijn samenwerking met rapper Snelle gedeeld in de vorm van hun single Lippenstift. Het nummer, geschreven door John Ewbank, gaat over een vrouw die een affaire heeft met een getrouwde man, maar zichzelf wegcijfert. ‘Het gaat over een vriendin behouden voor een teleurstelling’, zegt Borsato zelf. Het is voor Marco, die in juni nog vijf concerten gaf in de Kuip, een nieuwe samenwerking met jong talent. Hij gaat dus mee met de tijd, want eerder bracht hij namelijk met Davina Michelle en Armin van Buuren Hoe het Danst uit, wat een regelrechte hit werd. Een samenwerking met Snelle lijkt een slimme keuze, want alles wat hij aanraakt de laatste tijd verandert in goud. Lippenstift zal ongetwijfeld dus ook een grote hit worden.

Marco Borsato, Snelle, John Ewbank - Lippenstift (Lyric Video)

 

Flume blijft singles droppen

Future bass-legende Flume blijft lekker bezig. De Australische producer bracht een tijdje geleden zijn experimentele mixtape Hi, This is Flume uit, maar hij blijft doorgaan met nieuwe muziek maken. Vandaag heeft hij zijn samenwerking met zangeres Vera Blue gedeeld, genaamd Rushing Back. Hiermee slaat Flume weer de pophoek in, waar hij eerder snoeiharde experimentele beats liet horen. Zou er ook een nieuw album aan zitten komen? Wat we wel weten is dat de man binnenkort (9 november) in de AFAS Live staat. Hiervoor zijn nog tickets.

https://www.instagram.com/p/B22jisZhnuZ/

 

Arjen Lubach is Woke

Na eerder succes met Beter In Bed is Arjen Lubach nu terug met een nieuwe single Woke. Beide nummers zijn afkomstig uit zijn theatershow Arjen Lubach LIVE. Na zijn shows kwamen namelijk veel mensen naar hem toe dat ze de nummers uit z’n show graag nog een keer wilde horen. Waar eerder de bedprestaties van Thierry Baudet centraal stonden, gaat het nu over de irritaties die mensen met een overdreven politieke correctheid (oftewel wokeness) kunnen opleveren.

 

Hoera! Abbey Road is 50 geworden

Volgens sommigen het beste album van de Beatles, Abbey Road, is vandaag vijftig jaar geleden uitgebracht. Classics als Here Comes the Sun en Come Together staan hierop, maar ook iets minder bekende pareltjes als Something en eindmedley staan op dit iconische album. Vanwege het vijftigjarig bestaan is er een Anniversary Edition uitgebracht van het album, met niet eerder uitgebrachte opnames en demo’s. Deze heruitgave van het laatste album van The Beatles valt samen met het concert van Beatles-tributeband The Analogues op 5 oktober in de Ziggo Dome. Deze is stijf uitverkocht, maar ze hebben eerder deze week hun afscheidsconcert aangekondigd. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

https://www.instagram.com/p/B26dYyAgoWO/

 

Queen + Adam Lambert naar de Ziggo Dome

We kunnen 5 voor Vrijdag natuurlijk niet afsluiten zonder het over hét grote nieuws van afgelopen week te hebben: de aankondiging van Queen en Adam Lambert. De band komt op 29 en 30 mei naar de Ziggo Dome met hun Rhapsody Tour. De tour volgt na het enorme succes van de film Bohemian Rhapsody, wat uiteindelijk een van de best bezochte films ooit in Nederland werd. Adam Lambert vervangt wederom de eigenlijk onvervangbare Freddie Mercury, maar fans hebben hem inmiddels al in het hart gesloten. Check maar de video hieronder, waarin hij samen met Brian May en Roger Taylor Don’t Stop Me Now doet op Rock in Rio. Enthousiast geraakt? Er zijn nog een paar tickets.

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Benieuwd geraakt naar de nieuwe tracks van Flume of Arjen Lubach? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van de beste nieuwe muziek van dit moment? Volg dan onze Spotify-playlist!

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere een interview met de grootste fan van Ariana Grande en de mooiste Nightwish-tattoo’s.