Fans

De grootste fan van: Lizzo

Roel is de grootste Lizzo-fan, of Lizzbian, van Nederland. Sinds hij haar ontdekte op Spotify in 2016 volgt hij haar op de voet.

Check alle nieuwe events

Over twee weken staat ze in een uitverkochte AFAS Live en daarom gingen we voor onze rubriek ‘De grootste fan van’ op zoek naar die van Melissa Vivianne Jefferson, aka Lizzo. Uit de vele aanmeldingen haalden we het toffe verhaal van Roel, die fan van het eerste uur is van that bitch.

Hi Roel! Leuk dat we je mogen interviewen voor ons blog. Wanneer hoorde je voor het eerst van Lizzo?

Pfff, daar vraag je me wat. Ik weet niet precies meer hoe ik haar ontdekte, maar wel wanneer. In 2016 heb ik namelijk voor het eerst over haar getweet. Ik ben sowieso altijd bezig met het ontdekken van nieuwe muziek en houd dus veel websites en Spotify-playlists in de gaten waar ze nieuwe muziek posten. Daar ontdekte ik Good as Hell of Phone, ik weet niet meer precies welke van de twee. Kort daarna kwam haar EP Coconut Oil uit en die heb ik echt helemaal grijsgedraaid.

Je was dus meteen helemaal fan?

Ja, zeker. Echt de beste ontdekking van de laatste drie jaar. Vooral haar oude nummers zijn echt heel vrolijk en dansbaar. Ik had in tijden al niet meer iets gehoord wat ik zó tof vond.

Wel vreemd dat ze dan relatief laat doorbrak. Ze heeft inmiddels drie albums uitgebracht en Good As Hell kwam bijvoorbeeld al in 2016 uit . Hoe denk je dat dit komt?

Klopt, ze begonnen haar pas hier te draaien met de release van Juice of Boys, en vervolgens kwam daar afgelopen zomer nog Truth Hurts bij door die ene film op Netflix (Someone Great, red.). Toen is het allemaal supersnel gegaan. Lastig om te zeggen waar het aan heeft gelegen, maar misschien heb je soms ook een beetje geluk nodig.

Lizzo in de Tolhuistuin. Foto: Ben Houdijk

Hoe vaak heb je haar al live gezien?

Ik heb Lizzo tot nu toe twee keer live gezien. De eerste keer was op het festival Best Kept Secret, wat haar eerste optreden op Nederlands grondgebied was. Toen ben ik speciaal voor haar, en Carly Rae Jepsen, één dag naar BKS gegaan. Ik ben ook samen met een vriendin naar een van de shows in de Tolhuistuin (Paradiso Noord, red.) gegaan. Lizzo gaf hierna nog een show in de Tolhuistuin en ik dacht er nog over om hier ook heen te gaan, maar dit was al zo geweldig dat ik het bij eentje gehouden heb. Ik heb helaas nog geen ticket voor haar show in de AFAS Live, maar ik ga zeker nog proberen een ticket te scoren. Fingers crossed!

En sta je dan altijd helemaal vooraan?

Meestal wel, maar soms is het ook wel leuk om een keer ergens anders te staan. Zo ben ik bij het concert in de Tolhuistuin samen met een vriendin op het balkon gaan staan, waar je ook echt goed zicht hebt. Normaal gesproken sta ik trouwens wel vooraan. Je staat dan midden in het publiek en de sfeer is er het beste.

Wat maakt haar zo goed live?

Heel veel artiesten maken er een supergrote show van, maar Lizzo staat vrijwel in haar eentje op het podium. Ze heeft natuurlijk wel een dj en danseressen, maar eigenlijk kan ze het alleen ook wel. Haar eigen performance is genoeg om een fenomenale show neer te zetten. Ze heeft geen lichtshows nodig. Tenminste voorlopig niet, misschien komt dat nog in de toekomst. Haar getwerk en muziek zijn genoeg.

https://www.instagram.com/p/ByUoaWeHlck/

Waarschijnlijk heb je wel gehoord van het plagiaatverhaal rondom Truth Hurts. Drie songwriters zouden hebben meegeholpen aan het schrijven van een paar lines in het liedje. Wat vind je daarvan?

Ik weet niet wie ik moet geloven. Als fan geloof ik natuurlijk eerder haar, maar ook objectief gezien zou ik haar kant kiezen. Ze komen namelijk zo laat met deze beschuldiging, aangezien het liedje uit 2016 komt. Dan hadden ze echt wel wat eerder aan de bel kunnen trekken. Een beetje raar dus en het lijkt alsof ze achteraf nog wat geld willen vangen vanwege haar succes.

Oké, nu een echt moeilijke vraag: wat is je favoriete nummer en waarom?

Een hele moeilijke vraag inderdaad. Als ik kijk naar haar EP Coconut Oil en haar album Cuz I Love You, merk ik wel een verschil op. Waar de EP meer dansbare muziek is, zitten er op haar album juist serieuzere nummers. Ik kies dus van beide een favoriet. Van de EP zou ik kiezen voor Phone. Dit nummer laat namelijk heel goed zien hoe grappig ze is. Het gaat namelijk over dat ze op een avond stappen haar telefoon kwijt is en dat ze die uiteindelijk gewoon in haar hand heeft. Echt hilarisch en deze doet ze gelukkig nog steeds tijdens haar shows.

Lizzo - Phone (Official Video)

Van het nieuwe album vind ik Like a Girl heel erg tof. Dit nummer heeft echt een andere boodschap in vergelijking met de rest. Hierin vertelt ze dat het niet erg is om, ook als man, vrouwelijk te zijn. Vaak wordt bijvoorbeeld ‘you throw like a girl‘ als iets negatiefs gezegd. Zij draait het om en noemt het juist positief.

Haar muziek heeft dus echt een boodschap. Wat is deze persoonlijk voor jou?

Ze is zelf heel positief en heeft het veel over body positivity, maar voor mij persoonlijk werkt haar muziek gewoon echt als een opkikker. Als me een keertje slecht voel dan werken Lizzo’s liedjes heel goed. Verder is ze op social media ook heel grappig, dus dat helpt vaak ook. Qua houding is ze ook gewoon een voorbeeld. Ze heeft schijt aan alles en iedereen.

Wat is het gekste fan-ding dat je ooit hebt gedaan?

Iedereen in mijn omgeving weet dat ik een enorme Lizzo-fan ben en ik val ze daar soms ook wel een beetje mee lastig, haha. Verder heeft mijn vriend sinds kort een kat en ik mocht de naam uitkiezen. Je raadt het al: Lizzo. Ook heb ik op Twitter een thread gemaakt waarbij ik Lizzo in allerlei outfits vergeleek met fruit. Ze heeft namelijk altijd heel kleurrijke kleding aan. Mijn thread is toen viral gegaan, maar Lizzo zelf heeft ‘m helaas nooit gezien volgens mij.

Heb je haar trouwens wel eens ontmoet?

Nee, helaas niet. Weet niet of dit nu nog mogelijk is, nu ze zo bekend is geworden. Het had een paar jaar geleden gekund, toen ik stage liep bij de Hitkrant. Ik had kunnen zeggen: ”Hé, deze artiest is echt tof. Die moeten we interviewen”, maar helaas heb ik dit niet gedaan. Het is jammer, maar je weet dat soort dingen nooit van tevoren. Gelukkig heb ik wel andere toffe artiesten kunnen interviewen, zoals Ava Max.

Maar als je haar ooit zou ontmoeten. Wat zou je dan tegen haar zeggen?

Waarschijnlijk zou ik zo zenuwachtig zijn dat ik gelijk al mijn Engels vergeet. Misschien een ‘I love your music‘, maar daar zal het dan wel bij blijven. Als ik de zenuwen de baas zou kunnen blijven zou ik haar bedanken voor wie ze is en zeggen dat ik heel trots op haar ben. Dat ze is doorgegaan met muziek maken en het uiteindelijk gered heeft. En natuurlijk zou ik zeggen dat ze door moet gaan met wat ze doet en zich door niemand moet laten tegenhouden. Al denk ik niet dat ze dit überhaupt laat gebeuren, haha.

Tenslotte: staat er nog iets op je fan-bucketlist?

Ja! Het lijkt me echt super tof om een keer met haar uit te gaan. Ze was volgens mij laatst in Amsterdam en had het toen aardig bont gemaakt, dus ze lijkt me wel het type om een Good as Hell-feestje mee te kunnen vieren. Wat me ook leuk lijkt is om samen met haar een nummer te maken. Een klein probleem hierbij is alleen dat ik niet kan zingen, haha.

Ook een grootste fan?

Ben jij net als Roel ook ergens groot fan van? Houd dan onze Facebook-, Twitter– en Instagram-pagina in de gaten voor nieuwe ‘De grootste fan van’-acties. Check trouwens ook onze andere grootste fans, zoals die van John Mayer, Ariana Grande en P!nk.