Muziek

5 voor Vrijdag: Liam Gallagher, MEROL en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Elton John, Fontaines D.C. en Inhaler.

In deze 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week een nieuwe track van Liam Gallagher, Elton John als gastartiest bij de livestream van Dua Lipa, een Grammy-nominatie voor Fontaines D.C., de knaldrang van MEROL en nieuws over Pinkpop.

Liam Gallagher dropt nieuwe single All You’re Dreaming Of

Een welkome binnenkomer, nieuwe muziek van Liam Gallagher! De nieuwe track All You’re Dreaming Of is echter wel net even anders dan we van de beste man gewend zijn. Het nummer is wat meer ingetogen en naar eigen zeggen “an instant classic that is perfect for this time of year”. Luister de nieuwe single hieronder, of check 5 december 2020 zijn livestream Down By The River Thames, waar het nummer ongetwijfeld ook voorbij zal komen.

All You're Dreaming Of

Elton John te gast bij Dua Lipa livestream

De social media feed van Dua Lipa bleef maar vollopen met aankondigingen. De ene na de andere artiest werd bekendgemaakt als ‘special guest’ te verschijnen tijdens de livestream “Studio 2054”. Nu is daar last but not least nog een zeer gewaardeerde gast aan toegevoegd: niemand minder dan Sir Elton John! Eerder waren al onder andere Miley Cyrus, Kylie Minogue en J Balvin aan de lijst artiesten toegevoegd. De livestream is vanavond, 27 november 2020, om 21.30 uur te zien en jij kunt deze ook zien.

Fontaines D.C. genomineerd voor een Grammy Award

Er van te kijken staan we zeker niet, maar voor een relatief nieuwe postpunkband uit Ierland is dit natuurlijk wel een hele bijzondere eer: genomineerd worden voor een Grammy Award! Het tweede studioalbum A Hero’s Death, dat op 31 juli dit jaar verscheen, is genomineerd voor Best Rock Album. Lees in dit interview met frontman Grian Chatten wat er door de heren heen ging toen zij hoorden over deze nominatie.

MEROL heeft knaldrang

Uitgaan, feesten en festivallen tot we er bij neervallen. Ook MEROL kan niet wachten tot het weer zover is en heeft last van knaldrang. Zo mist ze het het indrinken bij Tim, het wachten in de rij en de stempel op je pols die je er niet meer afkrijgt. Een nummer vol herkenbaarheden van het uitgaansleven en een videoclip die is opgenomen in acht (lege) Amsterdamse clubs. Onder meer de Melkweg, Paradiso en Club NYX komen voorbij. Herken jij ze allemaal?

Inhaler volgend jaar alsnog op Pinkpop

Als je Inhaler op zijn Nederlands uitspreekt doet de band in ieder geval zijn naam eer aan. De band verhuist namelijk gewoon mee naar de 2021-editie van Pinkpop. Begin dit jaar stonden ze op ESNS in Groningen. Daar was geen binnenkomen aan. Het feit dat de zanger ‘de zoon van een andere hele bekende zanger’ is, zorgde voor een enorme buzz rondom de band. Maar veel belangrijker: de muziek klinkt ook echt goed! Luister maar.

Dit was 5 voor Vrijdag van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!