Muziek

5 voor Vrijdag: P!nk, Taylor Swift & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Joost, Harry Styles en Pinkpop. Foto: Ben Houdijk

Taylor Swift-tickets

Deze week in 5 voor Vrijdag: nieuwe album van Joost, Pinkpop maakt eerste namen bekend, de vete tussen Taylor Swift en Scooter Braun en Harry Styles’ terugkeer naar Nederland. Maar we beginnen met iets minder leuk nieuws over P!nk.

 

P!nk last pauze van een jaar in

Zangeres P!nk, die dit jaar erg populair was bij onze Ticket of the Year-verkiezing, heeft in een interview met ET Online aangegeven voorlopig even te stoppen met touren en muziek maken. Ze zal zich namelijk in 2020 vooral op haar gezin gaan focussen. Binnenkort gaat namelijk ook haar zoon Jameson (3) naar de kleuterschool, dus ze zal zich volgend jaar vooral als moeder gedragen. Logisch ook, want de Amerikaanse was de afgelopen 2,5 (!) jaar op tour, waarbij ze deze zomer ook Nederland twee keer aandeed.

https://www.instagram.com/p/B42quqdgHi6/

 

Joost dropt 1983

Hij hintte er al flink naar de afgelopen tijd, maar vandaag is de opvolger van Albino eindelijk uit: 1983. Het album, vernoemd naar het geboortejaar van zijn broer, is alweer zijn tweede van dit jaar. Toppers zijn vooral Marco Borsato Freestyle en het al eerder uitgebrachte Joost Klein 2. Fans van de Friese rapper konden gisteren al genieten van de releaseparty vlakbij Utrecht Centraal, waar Yung Parmesan een paar van zijn nieuwe nummers voor het eerst liet horen. Pretty Fly 4 a White Guy, Joost!

 

Harry Styles komt binnenkort eindelijk weer naar Nederland

Met een nieuw album in aantocht lijkt het altijd logisch dat er weer getoerd gaat worden, maar je weet het nooit. Gelukkig werd woensdag bekend dat Harry Styles ook naar Nederland komt. Op 6 mei staat de ex-One Directioner in de Ziggo Dome met zijn Love On Tour. Na de geweldige eerste single Lights Up lijkt het album Fine Line weer een pareltje te worden. Nog een paar weekjes wachten helaas, want 13 december komt ‘ie pas uit. Om je vast op te warmen voor de verkoop volgende week vrijdag kan je hieronder alvast genieten van de tourtrailer.

Harry Styles - LOVE ON TOUR 2020

 

Red Hot Chili Peppers & Post Malone eerste headliners Pinkpop

Het einde van het jaar komt in zicht en dat betekent altijd ook dat festivals de eerste acts aankondigen. Pinkpop is er vroeg bij dit jaar, want woensdag maakten ze niet één, maar zelfs twee headliners bekend. Om 10:00 werd bekend dat funkrockband Red Hot Chili Peppers en rapper/singer-songwriter Post Malone naar Landgraaf komen in 2020. Naast deze twee headliners zullen ook Disturbed, Deftones, Zara Larsson en KEANE op het bekende festival spelen. Leuk nieuws natuurlijk, maar er was ook minder leuk nieuws: voor het eerst zal er geen Pinkpop-perspresentatie zijn. In gesprek met Festileaks vertelt eventmanager Niek Murray namelijk dat het niet echt meer zinvol is, aangezien de ticketverkoop naar voren is geschoven. De ticketverkoop voor Pinkpop 2020 start namelijk volgende week zaterdag (23 november).

https://www.instagram.com/p/B4zhok5HHlW/

 

Vete tussen Taylor Swift en Scooter Braun escaleert verder

Hoewel vandaag een duetversie met Shawn Mendes van haar nummer Lover verscheen, heeft Taylor Swift zelf wel andere dingen aan haar hoofd dan muziek. Gisteren stuurde ze namelijk via Instagram een statement de wereld in, waarin ze Scott Borchetta (de oprichter van Big Machine Records, Swifts oude label) en Scooter Braun beschuldigt van het feit dat ze haar eigen muziek niet mag gebruiken. Braun is namelijk sinds juni eigenaar van het label en zou dus ook de rechten erop hebben. Hij zou niet willen dat Taylor haar oude muziek nog live op tv gebruikt, dus dit zou betekenen dat haar optredens bij de AMA en haar aankomende Netflix-special op losse schroeven staan. Wordt vervolgd dus.

Taylor Swift speelt deze zomer trouwens op een beperkt aantal festivals, waaronder Werchter Boutique in België. Wil je hier bij zijn? Dat kan, want er zijn nog tickets! Naast Werchter Boutique is er dit jaar ook het nieuwe festival Werchter Boutique Pop-up, waar Billie Eilish headliner is. Als je dus geen tickets hebt weten te scoren voor haar show in de Ziggo Dome is dit ook nog een optie. Haal je tickets hier.

 

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Benieuwd geraakt naar de nieuwe tracks van Joost of Taylor Swift? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van de beste nieuwe muziek van dit moment? Volg dan onze Spotify-playlist en natuurlijk 5 voor Vrijdag.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere een artikel over de 5 meest prikkelende lyrics van Lizzo.