Muziek

5 voor Vrijdag: Passenger, Pink Floyd, BLØF en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo is er een nieuw album van Passenger en maakt Pink Floyd een mooi gebaar.

Passenger laat nieuw album horen

Passenger heeft vandaag zijn nieuwe album Birds That Flew and Ships That Sailed uit. Op het album zijn 10 nummers te vinden met een sound die we van de zanger gewend zijn. En het album komt precies op tijd. Passenger staat deze zomer namelijk twee keer op het podium in Nederland. En liefhebbers opgelet: voor zowel zijn show in SPOT / De Oosterpoort in Groningen en in AFAS Live zijn nog tickets te koop.

Passenger – Birds That Flew and Ships That Sailed

Pink Floyd maakt mooi gebaar naar Oekraïne

De Britse rockband Pink Floyd is voor het eerst sinds jaren samen gekomen om te werken aan een nieuw nummer. Hey Hey Rise Up is een steunbetuiging voor Oekraïne en alle opbrengst van het nummer zal dan ook gedoneerd worden. De band doet dit niet alleen, ook zanger Andriy Khlyvnyuk is te horen op de nieuwe song. Zijn bijdrage komt voort uit het protestlied dat hij na de Russische aanval ergens in Kyiv zong. Volgens zanger en gitarist David Gilmour zaten de Britten voor het laatst met elkaar – zonder Roger Waters – in de studio in 1994 voor het album The Division Bell.

Pink Floyd - Hey Hey Rise Up (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)
Pink Floyd – Hey Hey Rise Up (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)

Ed Sheeran niet schuldig gevonden aan plagiaat

Het is alweer even geleden dat Ed Sheeran het lied Shape of You (2017) liet horen aan het grote publiek. Toch kon de zanger de afgelopen tijd niet genieten van het succes dat de song hem heeft gebracht. Sheeran werd namelijk aangeklaagd voor plagiaat door singer-songwriter Sami Chokri. Na een flink proces werd de zanger niet schuldig bevonden aan plagiaat en kan hij het nummer weer met een gerust hart spelen. Klik hier voor de reactie op het hele voorval van Ed Sheeran zelf. Op 14 en 15 juli staat de zanger in de Johan Cruijff ArenA.

Ed Sheeran - Shape of You (Official Music Video)
Ed Sheeran – Shape of You

BLØF brengt nieuw album POLAROID uit

Hoewel BLØF houdt van afwisseling en regelmatig in het Engels zingt, brengt de Nederlandse band vandaag weer een volledig Nederlandstalig album uit. POLAROID heeft maar liefst 13 nummers, waaronder veel mooie ballads. Met hits als Zoutelande, Dansen Aan Zee en Aan De Kust is de band niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie. De vier vrienden groeiden dan ook binnen een aantal jaar uit tot één van de succesvolste Nederlandse popgroepen. En goed nieuws voor alle fans van de band, ze zijn 14 en 21 mei live te zien Tilburg en Bloemendaal in Nederland.

BLØF – POLAROID

Justin Bieber biedt crew en fans therapie aan

Justin Bieber brengt al een langere tijd mentale gezondheid onder de aandacht. Zo heeft hij zijn eigen proces erg open gedeeld op sociale media en in zijn YouTube-documentaire. Hoewel Justin nu op tour is, vindt hij het nog steeds belangrijk dat zijn crew en fans goed voor zichzelf zorgen. Hij trekt miljoenen uit om hen van goede therapie te voorzien. De 250 mensen die werken aan zijn tour kunnen achttien maanden lang gebruik maken van een service die online therapie aanbiedt. Maar The Biebs vergeet ook zijn fans niet. Zij kunnen de therapieservice die de zanger gebruikt een maand gratis uitproberen. Gelukkig gaat het met Justin zelf nu een stuk beter en staat hij 13 én 14 januari 2023 in een uitverkochte Ziggo Dome.

The Dark Season - Justin Bieber: Seasons
The Dark Season – Justin Bieber: Seasons

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.