Muziek

5 voor Vrijdag: Pearl Jam, Taylor Swift en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Larger Than Live en nieuwe muziek van Ellie Goulding en The Rolling Stones

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week o.a. de touraankondiging van Pearl Jam, de verrassingsrelease van een nieuw Taylor Swift-album en een bijzonder optreden van Ellie Goulding.

Pearl Jam houdt van Nederland

Deze week had het zover moeten zijn: twee avonden Pearl Jam in de Ziggo Dome. Hoewel het dit jaar niet door kan gaan, heeft de band vandaag wel goed nieuws! De shows worden volgend jaar juni ingehaald, én ze voegen een derde Nederlandse show toe: op zondag 20 juni sluiten Eddie Vedder en zijn vrienden de 51e editie van Pinkpop af. Ze voegen zich daarmee bij al eerder aangekondigde acts als Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots en Deftones. De kaartverkoop voor Pinkpop 2021 wordt op vrijdag 18 september om 10.00 uur hervat via Ticketmaster.nl.

Bekijk hieronder een opname van Down, twee jaar geleden in de Ziggo Dome.

Pearl Jam - Down - Amsterdam (2018)

Surprise: Taylor Swift brengt nieuw album uit

Ook Taylor Swift verrast ons deze week: gistermiddag kondigde ze plots aan dat haar gloednieuwe album folklore vandaag verschijnt! Het album is geheel geschreven en opgenomen tijdens de coronaperiode. Op folklore werkt Taylor samen met Aaron Dessner (bekend van The National) en Bon Iver, die ook meezingt op het nummer exile. Het hele album beluister je hier en de clip bij het nummer cardigan vind je hieronder.

Taylor Swift - cardigan

Larger Than Live

Heb je toch wel behoefte aan livemuziek? We hoeven gelukkig niet de hele zomer zonder te zitten, want Larger Than Live gaat zowel online als in de Ziggo Dome door! De afgelopen weken stonden Nielson, De Jeugd van Tegenwoordig, Frenna en Rolf Sanchez al op het podium, maar er staan nog shows van Typhoon, Maan, De Staat en Brennan Heart op het programma van de coronaproof concertreeks. Tickets voor de zaal én de livestream zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.nl.

Ellie Goulding treedt op in museum

Vorige week verscheen Brightest Blue, het nieuwe album van Ellie Goulding. De coronacrisis gooit ook haar tourplannen door de war, maar gelukkig heeft ze iets anders verzonnen. Op woensdag 26 augustus organiseert de Britse zangeres de Brightest Blue Experience: een optreden in het wereldberoemde Victoria and Albert Museum in Londen, dat alleen te zien is via een livestream. Tijdens de show speelt ze met haar band en een speciale gast zowel liedjes van het nieuwe album als een aantal van haar grootste hits. Tickets voor de livestream zijn nu verkrijgbaar via deze link. Beluister het nieuwe album Brightest Blue hieronder.

The Rolling Stones werken samen met Jimmy Page

Ook deze rocklegendes laten deze week van zich horen! De mannen bereiden een nieuwe uitgave van hun album Goats Head Soup uit 1973 voor, en duiken daarvoor diep in de archieven. Daar stoften ze een nooit eerder verschenen nummer af: Scarlet, wat ze in 1974 opnamen samen met Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page. Beluister Scarlet hieronder.

The Rolling Stones | Scarlet (Goats Head Soup 2020) | Lyric video

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!