Muziek

5 voor Vrijdag: Tame Impala, Mac Miller & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: BTS, Jeangu Macrooy en BBC's Sound of 2020: Celeste. Foto: Ben Houdijk

Check de nieuwste events op Ticketmaster.nl!

In de tweede editie van 5 voor Vrijdag van dit jaar bespreken we de nieuwe track van Tame Impala, de aankondiging van het nieuwe album van BTS, Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op Eurovision 2020, Kanye West wil Sunday Service naar Europa te brengen en Celeste, kersvers BBC Sound of 2020.

Tame Impala brengt nieuwe single uit: Lost In Yesterday

De Australische band Tame Impala heeft deze week de derde single van hun aanstaande album The Slow Rush uitgebracht. Kevin Parker, het meesterbrein achter Tame Impala, omschrijft Lost In Yesterday als volgt “a deep dive into the addictive nature of nostalgia propelled by loopy, driving disco. An examination of time’s distorting effect on memories”. Het is alweer de vierde single voor de opvolger van hitalbum Currents uit 2015. The Slow Rush komt op 14 februari uit, dus dat betekent een mooi Valentijnscadeautje van Kevin Parker. Check hieronder een stukje uit hun show op Lowlands 2018, toen A$AP Rocky een paar nummers met de band meedeed.

Tame Impala with A$AP Rocky - Sundress / L$D [Live at Lowlands Festival - 18-08-2019]

BTS kondigt Map of the Soul: 7 aan

De Zuid-Koreaanse groep BTS heeft deze week bekend gemaakt dat er een nieuw album aan zit te komen. Op 21 februari verschijnt Map of the Soul: 7, de opvolger van EP Map of the Soul: Persona van vorig jaar. Het wordt alweer het vierde album voor de Bangtan Boys en de eerste single zal volgende week vrijdag verschijnen. Check hieronder alvast de trailer.

BTS (방탄소년단) MAP OF THE SOUL : 7 'Interlude : Shadow' Comeback Trailer

Postuum-album Mac Miller komt volgende week uit

Over precies één week komt het album Circles van de in 2018 overleden rapper Mac Miller uit. Miller overleed in september 2018 onbedoeld aan de gevolgen van een overdosis drugs. Na anderhalf jaar besluit zijn familie om de muziek waar Mac vlak voor zijn dood nog aan werkte, postuum uit te brengen. Oorspronkelijk moest het album een aanvulling worden op zijn succesvolle album Swimming uit 2018, maar dat mocht helaas niet zo zijn. In een statement op Instagram vertelt de familie dat zijn producer, Jon Brion (die ook werkte met Kanye West, Beyoncé en Frank Ocean) het album heeft afgemaakt. Een prachtig eerbetoon aan de veel te vroeg overleden rapper.

https://www.instagram.com/p/B7EIkpkpHpA/

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op Eurovision 2020

De beste speurders hadden het gisteren al ontdekt, maar vandaag kwam het nieuws officieel naar buiten: singer-songwriter Jeangu Macrooy staat namens Nederland op Eurovision 2020. De meeste mensen zullen hem misschien kennen als Judas in The Passion, maar Jeangu maakt prachtige moderne soulmuziek. Zijn debuutalbum High On You kwam in 2017 uit en kreeg lovende recensies. Zelf zegt hij over zijn deelname: “Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd. Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen”. Aan zijn stem zal het in ieder geval niet liggen, zoals je in onderstaande video kan zien. Op naar prolongatie, Jeangu!

Jeangu Macrooy - 'High On You' live @ Ekdom in de Ochtend

Celeste verkozen tot BBC Sound of 2020

De Britse zangeres Celeste is door de BBC verkozen tot Sound of 2020. Hiermee volgt ze o.a. Sam Smith, Years & Years en Jack Garratt op. Celeste maakt een prachtige combinatie tussen soul en jazz, die doet denken aan Amy Winehouse. Andere genomineerden waren Arlo Parks, beabadoobee, Easy Life, Georgia, Inhaler, Joesef, Joy Crookes, Squid en YUNGBLUD. De zangeres staat volgende week op showcasefestival Eurosonic Noorderslag, net als o.a. Joy Crookes, Inhaler en Squid. Als je dus de beste nieuwe talenten wil zien moet je volgende week in Groningen zijn. Van 15 tot en met 18 januari geeft nationaal én internationaal talent optredens door heel de stad. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

 

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!