Muziek

7 Layers Sessions

Het is muisstil in de zaal als de eerste artiest van vanavond opkomt. Een stilte die alleen doorbroken wordt door de gespeelde nummers en het applaus aan het einde ervan.

Lewis Watson, de jonge Brit die deze 7 Layers Sessions aftrapt verzucht: “Ik moet mijn hele setlist omgooien. Normaal gesproken begin ik met 2 stevige nummers om de aandacht van het publiek te vangen. Maar dat is hier niet nodig.”.

Elke artiest die avond roemt het publiek. Geen van allen hebben ze dit ooit meegemaakt. Zo stil, zo ontvankelijk voor de gespeelde nummers.

Ik heb ook grote moeite om foto’s te maken. Zelfs met mijn camera op de aller stilste stand heb ik nog het idee dat ik stoor als ik afdruk. Uiteindelijk probeer ik maar een beetje in de maat bij de wat hardere passage’s mijn foto’s te maken.

Het is allemaal de verdienste van Dotan. 3 jaar geleden zag zijn 2de plaat 7 Layers het daglicht. Het succes wat daar op volgde mag bekend zijn. Naast het intensieve touren ontwikkelde hij een interessant platform. Hij creëerde een podium voor nieuwe singer-songwriters vanuit de hele wereld: De 7 Layers Sessions.

Zonder te weten wie er speelt verkopen de zalen in deze tour uit. Dotan is er iedere avond bij om de artiesten te introduceren maar hij speelt zelf niet. Dat staat ook expliciet op de website van de podia vermeldt. Hij kiest ook zelf de 3 optredende artiesten uit. Soms zijn het persoonlijke favorieten van hem, zoals Dustin Tebbutt, de Australiër die in 2013 doorbrak met The Breach. Of de jonge Amerikaanse Sara Hartman die verhuisde naar Berlijn en daar haar muzikale carrière startte.

De tour waarmee ik mee reis bestaat uit 6 aaneengesloten dagen. Van Groningen via Brussel naar Amsterdam. En ondanks dat de artiesten uit letterlijk alle windstreken van de wereld komen ontstaat er al snel een band. Iedere avond voor uitverkochte zalen spelen, je muziek zo gewaardeerd voelen, dat doet iets bijzonders met deze jonge muzikanten.

Binnen 6 dagen worden het vrienden voor het leven.

Het zijn bijzondere avonden om bij te wonen. Voor € 15,00 (plus servicekosten) krijg je 3 artiesten die Dotan’s stempel van goedkeuring hebben. Dat kan niet misgaan. En als je toe bent aan een grotere portie fijne muziek dan is er eind september het 7 Layers Festival. 2 dagen in Amsterdam, op diverse lokaties. Met ruim 15 artiesten per dag.

De 7 Layers Sessions op tour

O.a. 22 maart Bitterzoet (Amsterdam), 23 maart De Helling (Utrecht), 24 maart De Effenaar (Eindhoven) en 26 maart Oosterpoort, Groningen. Het 7 Layers Festival is op 30 september en 1 oktober in en rond Paradiso Amsterdam.
Voor meer info over de tickets klik je hier.