Muziek

5 voor Vrijdag: Davina Michelle, Naaz & meer

Tijd om deze regenachtige week achter je te laten en lekker je weekend in te gaan met 5 voor Vrijdag. Foto: Ben Houdijk

Davina Michelle-tickets

Het was een week vol met toffe aankondigingen, dus tijd om je even bij te praten tijdens deze 5 voor Vrijdag. Met deze week o.a. een show van Eric Clapton en nieuwe muziek van Naaz en Travis Scott.

 

Eric Clapton voor het eerst naar de Ziggo Dome

Het nieuws kwam iets eerder naar buiten dan gepland, maar gisteren werd bekend dat de legendarische gitarist Eric Clapton op 19 juni voor het eerst naar de Ziggo Dome komt. Bekend als soloartiest met hits als Tears in Heaven en Wonderful Tonight, maar ook zeker van zijn bands als Cream en Derek and the Dominos. Om je alvast om te warmen voor de verkoop (die vrijdag 11 oktober om 10:00 begint) kan je hieronder vast kijken naar een uitvoering van zijn hit Layla op het Crossroads Festival samen met John Mayer. Dit festival organiseert Clapton zelf en hij nodigt hiervoor zijn favoriete gitaristen voor uit. Naast John Mayer stonden dit jaar ook o.a. Tom Misch en James Bay op het programma.

Naaz brengt nieuwe EP uit

Ruim een jaar na haar eerste album Bits of Naaz is vandaag de opvolger the beautiful struggle uitgekomen. Nou ja, een EP dan. De talentvolle zangeres timmert aardig aan de weg en heeft al fans in bijvoorbeeld Lewis Capaldi. Check dan ook even de mooie clip hieronder van Do You?, waarin ze in een tweestrijd met zichzelf zit.

Davina Michelle komt met grootste soloshow ooit naar de AFAS Live

Het gaat hard met zangeres Davina Michelle. Waar ze een paar jaar geleden nog filmpjes van zichzelf op YouTube zette, treedt ze nu volgend jaar op in de AFAS Live. Nadat P!NK in haar cover van What About Us zag, veranderde alles voor de 23-jarige Davina. Inmiddels heeft ze zelfs in het voorprogramma gestaan van P!NK op het Malieveld en een aantal singles uitgebracht. Ongetwijfeld zit er dus ook wel een album aan te komen voor de show in de AFAS. Stay tuned dus. De verkoop is trouwens vanochtend begonnen. Tickets kan je halen via deze link.

https://www.instagram.com/p/B3MF3lMi49Y/

Justin Bieber gaat samenwerking aan met countryduo Dan + Shay

Het is al even sinds Justin Bieber zelf muziek uitgebracht heeft (Purpose dateert alweer uit 2015), maar qua samenwerkingen met andere artiesten blijft hij wel muziek uitbrengen. Na eerdere features bij DJ Khaled, Ed Sheeran en Billie Eilish, heeft hij nu het nummer 10,000 Hours uitgebracht met het countryduo Dan + Shay. Waar Bieber eerder uitstapjes maakte naar de hiphop en dance, probeert hij nu dus ook de countryhoek uit. Benieuwd geraakt? Check onze Spotify-playlist Nieuwe Muziek onderaan!

https://www.instagram.com/p/B3LXgd_HxpG/

Travis Scott is de Highest In the Room

Hoewel het privé momenteel niet heel lekker gaat met Travis Scott, blijft hij op muzikaal vlak wel lekker gaan. Nadat zijn vorig jaar uitgekomen album ASTROWORLD benoemd werd tot één van de beste hiphopalbums van dat jaar, kwam onlangs zelfs een documentaire over zijn leven uit op Netflix. Vandaag heeft hij zijn eerste single na dit succes uitgebracht, genaamd Highest In the Room. Misschien wel de ideale manier om zijn relatieproblemen met Kylie Jenner even te vergeten.

Travis Scott - HIGHEST IN THE ROOM (Official Music Video)

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Benieuwd geraakt naar de nieuwe tracks van Travis Scott of Justin Bieber? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van de beste nieuwe muziek van dit moment? Volg dan onze Spotify-playlist!

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere fotoverslagen van Khalid en Cher, die deze week allebei in de Ziggo Dome.