Muziek

Even vooruitkijken: Guus Meeuwis, Véras en meer

We hebben op het Ticketmaster Blog een rubriek genaamd “Even vooruitkijken” met alle evenementen van aankomende week.

Maandagen zijn voor iedereen zwaar. Het weekend is voorbij en je moet weer aan de slag. Daarom hebben we een rubriek genaamd “Even vooruitkijken”, zodat maandagen iets makkelijker worden. Hoe je maandag er ook uitziet, hier zijn de tien evenementen van deze week waar je lekker naar vooruit kan kijken.


Even opletten!

Voor al deze evenementen heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Dit betekent: een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud, die je bij de ingang kunt tonen via de CoronaCheck-app.


Woensdag 10 november – Future Husband + Eva Serena / Ane Brun

Een avond met opkomende talenten

Op woensdag staan Future Husband en Eva Serena in Melkweg Upstairs in Amsterdam voor RADAR. RADAR is een initiatief van Melkweg Amsterdam waar nieuw talent een kans krijgt om op het podium te staan.

Vanaf 20:00 staat Nederlands-Nigeriaanse singer-songwriter Future Husband op het podium. Haar eerste EP die begin 2022 uitkomt gaat over het verwerken van een gebroken hart. Haar muziek is etherisch en vervaagt de grenzen tussen dromen en realiteit.

De Amsterdamse Eva Serena neemt om 21:15 het podium over. Eva is een indiepopzangeres die van jongs af aan al in een creatieve omgeving woont. Haar debuutsingle Somebody Human gaat over de kwetsbaarheid van mensen en sociale rollen.

Een Noors wonder in Groningen
Ane Brun - Ta Tak I Me (Official Video)

Noorse singer-songwriter Ane Brun komt naar de Kleine Zaal van SPOT / De Oosterpoort in Groningen. De zangeres staat bekend om haar breekbare nummers, melodieuze vocals en theatrale arrangementen. In 2020 bracht ze twee albums uit, After the Great Storm en How Beauty Holds the Hand of Sorrow en in 2021 heeft ze meerdere singles uitgebracht.


Donderdag 11 november – Guus Meeuwis / Aafke Romeijn

Nederlandse muziek in zijn meest pure vorm
Tranen Gelachen (In De Basis)

Guus Meeuwis geeft wegens succes een extra show in Metropool! Op 11 november staat de zanger in de Jupiler Stage in Hengelo. Guus Meeuwis is eerder dit jaar de studio in gedoken om een aantal van zijn nummers nog een keer op te nemen. Het resultaat: twee EP’s genaamd In De Basis. Tijdens de In De Basis Clubtour speelt Guus zijn grootste hits in hun meest pure vorm.

Kan je donderdag niet? Guus Meeuwis staat op 22 december ook in 013 in Tilburg!

Een tourafsluiter in Amstelveen
Aafke Romeijn - Piepschuim

Zangeres Aafke Romeijn sluit deze vrijdag haar clubtour af in P60 in Amstelveen. De popmuzikante bracht eerder dit jaar het album Godzilla uit en reisde met haar nieuwe muziek heel Nederland door. Aafke’s muziek gaat over onder andere depressie, feminisme en politiek.


Vrijdag 12 november – Hard2Get / Speakerz

Zing mee met de grootste hits
Hard2Get - Promo 2019

Elke avond is een feestje met coverband Hard2Get. Een paar jaar geleden deden ze mee aan The Voice Of Holland en deze vrijdag staan ze in de Kleine Zaal in Effenaar in Eindhoven. Maak je klaar om deze avond met alle nummers mee te zingen, van Ronnie Flex tot Icona Pop en van Davina Michelle tot ABBA.

Dansen met al je klasgenootjes
Speakers

Speakerz is hét jongerenfeest van Amstelveen en is eindelijk weer terug voor een nieuwe editie op vrijdagavond in P60. Iedereen van 12 t/m 15 jaar kan zich klaarmaken voor een gezellige avond met de beste muziek. Niet vergeten: de dresscode voor deze editie is black & white!


Zaterdag 13 november – Rockit / The Resurrection

Rockit: een versmelting van stijlen
Rockit 2018 Aftermove | A Journey into Jazz and Beyond

Rockit is een festival in Groningen waarbij verschillende stijlen samenkomen. Van jazz tot alternatieve rock en van punk tot improvisatie. Er is deze editie een goed gevulde line-up met onder andere Richard Bona/Alfredo Rodriguez Group, Brad Mehldau Trio, Rymden en Future of Jazz: Louis Cole & Metropole Orkest.

Nieuwe muziek voor de techno-liefhebber
The Resurrection - Live at 3voor12 Radio

The Resurrection is een opkomende band uit Friesland die in 2019 is ontstaan. De band mengt techno met synthpop en creëert zo een geluid wat zou passen in elke club of festival. Op zaterdagavond staat de groep in Patronaat in Haarlem.


Zondag 14 november – Gowtu XL / Véras

Een Surinaamse clubavond in Melkweg

Dansen. Dansen. En nog meer dansen. Gowtu is weer terug in Melkweg in Amsterdam en komt met een grote line-up. Gowtu staat bekend als de meest frisse Surinaamse clubavond van Amsterdam. Maak je klaar voor een mix van kawina, hip-hop, urban, afrobeat en awasa.

Een avond waar muziek en film samenkomen

De Nederlands-Libanese Véras Fawaz is een singer-songwriter, YouTuber, presentator en filmmaker. Zijn muziek gaat over persoonlijke verhalen en heartbreak. Op zondagavond zet Véras een magische avond neer in Q-Factory in Amsterdam waar zijn passie voor muziek en film samenkomen.


Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.