Muziek

Even vooruitkijken: Nick & Simon, MIAUW en Incension

In ‘Even vooruitkijken’ bespreken we de leukste concerten en events voor de aankomende week. Waar zien we jou terug?

Tickets voor de tofste shows en events

In onze rubriek ‘Even vooruitkijken’ tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Maar hoe je maandag er ook uit ziet, wij hebben de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Vrijdag 1 april – Nick & Simon – Nick, Simon & Garfunkel

Een avond vol muziek in Musis Arnhem.

In 1970 verscheen het album Bridge Over Troubled Water van het legendarische duo Simon & Garfunkel. Nu, meer dan vijftig jaar later, nemen Nick & Simon je mee naar de zo kenmerkende samenzang en instrumentale omlijsting van dat andere duo. Maar er staat natuurlijk ook genoeg eigen materiaal op de setlist zoals Oostenwind, Jarenlange Maanden en Waarom van hun nieuwste album NSG.

Nick & Simon - Waarom (Official Video)
Nick & Simon – Waarom (Official Video)

Vrijdag 1 april – MIAUW

Een ode aan diversiteit in Metropool Enschede.

De queerfeesten van MIAUW staan erop bekend een ode te brengen aan diversiteit in al haar fraaie facetten en alle soorten liefde. Iedereen is welkom, als je maar lief en een beetje open minded. Op deze avond staan onder andere lekker dansplaatjes en live-performances voor je klaar.

Zaterdag 2 april – VroegZat

VroegZat brengt het nachtleven terug naar de avond in Melkweg Amsterdam.

Met de deuren die om 19:30 open gaan, begint dit feestje eerder dan de anderen. Evenveel feest, maar dan eerder op de avond waardoor je je de volgende ochtend gewoon topfit voelt. Aan de muziek zal het deze avond in ieder geval niet liggen, daarin is aan iedereen gedacht. Van reggae tot rock, van happy naar hiphop en alle andere dansbare tunes die daartussen liggen.

Dit is VroegZat

Zaterdag 2 april – Incension

Ontdek een nieuwe generatie talentvolle dj’s/producers in Patronaat Haarlem.

Eind oktober 2021 vond de eerste editie van Incension plaats en dit was een groot succes. De opkomende dj’s en producers wisten met hun mix van groovy tech- en deep house een magische sfeer weten te creëren. Reden genoeg om nog zo’n avond tegemoet te gaan. Energieke back to back sets met unieke underground tracks gemaakt om jou aan het dansen te krijgen, dat is waar Incension voor staat.

Beeld

Zondag 3 april – The Divine Comedy

Het weekend afsluiten met de barokke kant van britpop in TivoliVredenburg Utrecht.

De Noord-Ierse band The Divine Comedy vertegenwoordigt (net als hun collega’s van Pulp) de barokke kant van de britpop. Oprichter, songschrijver én frontman van de groep Neil Hannon is voor een groot deel verantwoordelijk voor de verfijnde muzikale en tekstuele touch die de band kent. Zijn teksten zitten vol met literaire verwijzingen en hij levert al 30 jaar de ene goede song na de andere op. Nu maakt de band zich klaar om hun muziek te laten horen in Utrecht.

The Divine Comedy - The Best Mistakes
The Divine Comedy – The Best Mistakes

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.