Muziek

Even vooruitkijken: Vunzige Deuntjes, Kraantje Pappie, Pip Blom en meer

In 'Even vooruitkijken' bespreken we de leukste concerten en events voor de aankomende week. Waar zien we jou terug?

Tickets voor de tofste shows en events

Vorige week dinsdag begon minister Kuipers de persconferentie met de woorden: ‘Het land gaat weer open’. De hoogste tijd dus om in ‘Even vooruitkijken’ de leukste concerten en events van deze week te bespreken.

Even opletten!

Deze concerten en evenementen vinden plaats vanaf 25 februari. Houd er rekening mee dat voor een aantal van deze evenementen het 1G-beleid kan gelden. Dit betekent dat je een negatief testbewijs aan de deur moeten laten zien. Kijk op rijksoverheid.nl voor meer informatie.

Vrijdag 25 februari – Vunzige Deuntjes

Met de voetjes van de vloer in de Melkweg

Na een lange tijd kan het weer. We zetten die roestige heupen in beweging op de lekkerste hiphop-, R&B- en dancehall-deuntjes in Melkweg. Naast een drankje, deuntje en een dansje, staan er vrijdagavond ook verschillende artiesten klaar om er een fantastische avond van te maken. Wie deze artiesten zijn is nog even geheim, maar je kan alvast in de sfeer komen met de playlist van Vunzige Deuntjes.

Vunzige Deuntjes Official Playlist

Vrijdag 25 februari – Kraantje Pappie

Craney’ in SPOT/De Oosterpoort

Kraantje Pappie a.k.a. ‘Craney’ staat vrijdag 25 februari met zijn support act Mick Spek in SPOT/De Oosterpoort in Groningen. Met hits als Pompen, De Manier en Lil Craney is een concert van Kraantje Pappie de perfecte gelegenheid om de versoepelingen te vieren. Zet je dansschoenen maar vast klaar en smeer je keeltje, want deze avond zal jij niet stil blijven staan.

Kraantje Pappie - Lil Craney (prod. Ramiks)
Kraantje Pappie – Lil Craney

Zaterdag 26 februari – Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan

Een avondje film met een twist in Patronaat

Op zaterdag 26 februari, maar ook vrijdag 25 en zondag 27 februari, presenteren Patronaat Haarlem & Schuur ‘Cinema Patronaat’. Op deze avonden worden drie nieuwe muziekfilms in de grote zaal van Patronaat vertoond met zaterdag: Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan. Hierin wordt het turbulente leven van de legendarische Ierse singer-songwriter Shane MacGowan van The Pogues gevolgd.

Crock of Gold - A Few Rounds with Shane MacGowan - Official Trailer
Crock of Gold – A Few Rounds with Shane MacGowan – Official Trailer

Zaterdag 26 februari – Pip Blom

Alternatieve indiepopsongs met gouden randjes in de Melkweg

Debuutplaat Boat opende de deuren naar (inter)nationale poppodia en festivals voor de band Pip Blom. Na jaren te hebben gewerkt aan nieuw materiaal, is Welcome Back klaar om live aan het publiek te laten horen. De leden van Pip Blom staan in ieder geval te popelen en kunnen niet wachten om weer op de planken te staan. Deze zaterdag staan ze in de Melkweg in Amsterdam. Bekijk hieronder alvast een voorproefje.

Pip Blom - Keep It Together (Official Video)
Pip Blom – Keep It Together

Zondag 28 februari – The Johnny Cash Roadshow

Ode aan een legende in TivoliVredenburg

De Amerikaanse countryster Johnny Cash is helaas al 18 jaar niet meer onder ons, maar nog steeds wordt er genoten van zijn muziek. Mede dankzij de Engelstalige tribute-act The Johnny Cash Roadshow is zijn muziek nog springlevend. Verwacht klassiekers als I Walk The Line, Folsom Prison Blues, Ring Of Fire, A Boy Named Sue en vele anderen! Deze zondag te zien in TivoliVredenburg in Utrecht.

Johnny Cash Roadshow Promo
Johnny Cash Roadshow – Promo

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.