Nieuwe muziek

Nieuwe Muziek: Pip Blom

Van meisje met Loog gitaar naar stoere band! Pip Blom trekt de wereld in.

Pip Blom tickets

Pip Blom

Je kent ze misschien nog niet, maar ze hebben net de nieuwe single ‘Come Home’ uitgebracht. De leden van Pip Blom komen uit Amsterdam, maar de laatste tijd ruilen ze hun huis steeds vaker in voor een tourbus. Weer even een dagje thuiskomen moet vast fijn zijn na alle optredens die ze ineens mogen doen!

Pip Blom - Come Home
The beginning

Muziek is er wel met de paplepel in gegoten bij de oprichter, zangeres en gitarist Pip. Moeders was vaak op tour en deed het geluid voor een band en vaders is ook muzikant. Door haar ouders, die met de wildste verhalen thuiskwamen, raakte Pip geïnteresseerd in de muziekwereld. Haar ouders namen haar zelfs vanaf kleins af aan al mee naar Lowlands en ieder jaar gaat ze hier nog steeds met haar ouders heen.

Als tienermeisje begon Pip Blom op haar 16e met het schrijven van haar eigen liedjes. Met een driesnarige Loog gitaar en haar stem had ze in 2013 ineens een demo album. Al snel vormde ze een band om haar heen, met onder andere haar broertje, waarmee ze steeds bekender werden op Spotify. De band gaat vrolijk verder onder de naam Pip Blom, dat was gewoon makkelijk en scheelde veel gedoe met een nieuwe bandnaam verzinnen.

Pip Blom - I Think I'm in Love
De Band

De jonge indierockband bestaat uit Pip Blom natuurlijk, maar ook haar broertje Tender Blom die gitaar speelt en zingt, Casper van der Lans die basgitaar speelt en Gini Cameron drumt er op los. Samen spelen ze muziek die mij doet denken aan Nirvana met herhalingen en rauwe geluiden. Ook The Rolling Stone schreef dit onlangs in een artikel. Pip heeft al laten weten dat ze zich vereerd voelt dat haar muziek zo goed ontvangen wordt ookal is ze zelf niet zo’n fan van Nirvana.

Van kleine optredens, naar support acts en zelfs al een eigen headline tour in Engeland en Ierland. Deze band gaat snel. Zo waren ze ook op verschillende festivals al te bewonderen afgelopen festival seizoen. Op Best Kept Secret stonden ze zelfs in het lijstje van beste optredens en ze mochten in de voorprogramma’s spelen van Franz Ferdinand en The Breeders!

Pip Blom - Daddy Issues - Live @ Best kept Secret Festival, Hilvarenbeek - 06/2018

Met het advies ‘verander nooit je muziek, omdat iemand anders dat van je verwacht’ zijn ze druk bezig met het eerste album als band, houd Pip Blom dus goed in de gaten!

Op 5 oktober kun je ze ook live bewonderen, want dan staat Pip Blom samen met 4 andere bands in Metropool, Enschede. Koop hier je ticket!

🎶 Beluister op Spotify 🎶