Nieuwe muziek

Nieuwe Muziek: Mikaela Davis

Het is niet alleen de harp die haar boeiend maakt.

Tickets voor Mikaela Davis

Hoe vaak zie jij een harp op het podium? Dat is al een vraag op zich, maar hoe vaak zie jij een harp op het podium bij een pop/folk artiest? Voor de uit Rochester (NY) afkomstige singer-songwriter Mikaela Davis is het de normaalste zaak van de wereld. Binnenkort kun je Mikaela en haar harp zien in Paradiso, Amsterdam en TivoliVredenburg, Utrecht. Maak nu kennis met haar en weet als één van de eersten waarom je haar live moet zien.

Op het eerste oog lijkt het makkelijk Davis in een hokje te stoppen. Als je denkt aan een harp, denk je al gauw aan een klassieke scholing en een bepaalde vorm van ‘schoonheid’, haast engelachtig. Mikaela Davis onderschrijft dit denkbeeld gedeeltelijk. Zo volgde ze de Crane School of Music en trad ze in haar jeugd op bij verschillende jeugdorkesten, maar laat ze met nummers als Delivery en Little Bird duidelijk horen dat de standaard labels niet op haar van toepassing zijn.

Little Bird (LYRIC VIDEO) | Mikaela Davis

“In my life I’ve been compared to a little bird”. Little Bird begint klein. Je hoort Mikaela’s zachte stemgeluid en haar harp, maar hier komt al gauw een progressive garage rock sausje overheen. Zo laat ze duidelijk horen zichzelf te verwijderen van de standaard labels. “I’ve got to spread my wings”, “I came alive, now I can fly”.

In veel van haar andere nummers zal je die focus op haar kwetsbare stem terughoren, maar altijd met een ongebruikelijke ondertoon en de overgang naar een scherper randje. Het is deze combinatie en haar eigen stijl die ervoor hebben gezorgd dat ze internationaal de aandacht op zich vestigde. Mikaela Davis heeft het traditionele gebruik van de harp een nieuwe jas aangetrokken.

Meet Mikaela

Op het Britse festival The Great Escape 2018 dronk onze collega van TicketWeb een kopje thee met Mikaela Davis, terwijl Mikaela haar theezakje opat en een paar vragen beantwoordde. Benieuwd naar het gesprek? Bekijk de video hieronder.

TicketWeb Meets Mikaela Davis @ #TGE18

Mikaela Davis live zien

Wil jij Mikaela Davis live op het podium zien? In september komt ze twee keer naar Nederland. Voor beide shows zijn op dit moment nog tickets verkrijgbaar.

  • Tickets – 19 september 2018  – TivoliVredenburg, Utrecht
  • Tickets – 28 september 2018 – Paradiso, Amsterdam

🎶 Beluister op Spotify 🎶


In Ticketmaster Nieuwe Muziek zetten we artiesten in de spotlights, waarvan we veel verwachten in de live music scene. Met onze experts gaan we op zoek naar de meest veelbelovende opkomende artiesten. Meer nieuwe muziek ontdekken? Dat kan hier.