Nieuwe muziek

Nieuwe Muziek: Sigrid

Maak kennis met deze zangsensatie uit Noorwegen.

Tickets voor Sigrid

Het is de afgelopen twaalf maanden bijna onmogelijk geweest om de internationaal doorgebroken single Don’t Kill My Vibe van Sigrid niet gehoord te hebben. Een single die een opmerkelijk aantal nominaties behaalde op menig ‘Song of the Year’ lijstje.

Sigrid - Don't Kill My Vibe

Don’t Kill My Vibe scoorde hoog in de hitlijsten in haar thuisland, maar ook in Engeland, Schotland en Australië. Het is een aanstekelijke mix van pop, met dansvloervibes gecombineerd met een melodie die blijft hangen. Een stijl die je ook duidelijk terughoort in vervolgtracks Plot Twist en Strangers. Sigrid is bovendien nummer vier op de 3FM Live List 2018, de lijst met artiesten die je dit jaar écht live moet zien.

Sigrid, voluit Sigrid Solbakk Rabbe, brak ook in Hollywood door met de bijna angstaanjagend mooie vertolking van Leonard Cohen’s Everybody Knows als soundtrack van de film Justice League.

Justice League Official Soundtrack | Everybody Knows - Sigrid | WaterTower

Neem Everybody Knows en haar radiovriendelijke pop als tegengestelde uiteinden van haar overduidelijke muzikale skills. Sigrid levert moeiteloos het hele spectrum. Dit maakt haar tot één van de meest boeiende opkomende artiesten in de live scene. Op Pinkpop dit jaar speelde ze haar nummers zowel klein en ingetogen als volledig geplugged. Haar prachtige stem domineerde beide.

Dat optreden was onderdeel van een druk festivalseizoen, een periode waarin Sigrid’s vocale balans en aanstekelijke melodieën voor het grote publiek verder worden geïntroduceerd. Het is een trend voor het komende jaar, waar de popvocaliste haar Don’t Kill My Vibe EP en daaropvolgende single-releases zal opvolgen.

Sigrid - Strangers (Official Video)

Q & A met Sigrid

2017 was een wervelwind voor jou. Hoe kijk je erop terug?
Het was een gek, leuk, druk en een geweldig jaar. Ik heb veel geluk dat ik dit allemaal heb gedaan met een geweldig team en met mijn beste vrienden in m’n band.

Wat was je meest bijzondere moment van het jaar?
Roskilde in Denemarken. Dat was krankzinnig!

Waar kijk je het meest naar uit naar 2018?
Nieuwe muziek uitbrengen en mijn tournee.

Wie was de eerste band of artiest die je hebt gezien?
Wow, dat ik me niet herinneren. Ik geloof dat een van mijn allereerste optredens in een grote zaal dat van The Wombats was.

Hoe zou je jouw geluid in één woord omschrijven?
Dynamisch.

Sigrid reageert op fan comments

Sigrid was onlangs ook in Nederland en kwam op bezoek bij XITE. Wij vonden de video te leuk om niet met jullie te delen.

SIGRID reageert op FAN COMMENTS | Add Comment

Sigrid live zien

Wil jij Sigrid live zien optreden? Dat kan. Op 19 november staat ze in de Melkweg in Amsterdam en er zijn nog tickets!

🎶 Beluister op Spotify 🎶


In Ticketmaster Nieuwe Muziek zetten we artiesten in de spotlights, waarvan we veel verwachten in de live music scene. Met onze experts gaan we op zoek naar de meest veelbelovende opkomende artiesten. Meer nieuwe muziek ontdekken? Dat kan hier.